06.01.2020

De 40e editie van onze jaarlijkse veldtoertocht afgelopen zondag mag als zeer geslaagd genoemd worden. Niet alleen het weer was onze gunstig gezind maar ook over de belangstelling voor deelname aan onze tocht kunnen we meer dan tevreden zijn. Wij konden 850 deelnemers begroeten welke hebben genoten van een hele mooie route.

De inspanningen van de mensen van de werkgroep welke de route hebben uitgezet en welke ook verschillende keren wat kleine aanpassingen hebben moeten doen aan de route, zijn zodoende beloond. Ook hebben zij bij deelnames aan andere tochten reclame gemaakt voor onze tocht. Daarnaast hebben bijna alle leden en nog een aantal vrijwilligers op de dag van de tocht zelf op verschillende manieren hun bijdrage geleverd voor het slagen van het evenement. Na afloop was er nog een nazit welke traditioneel nog heel gezellig was.

Voor a.s. zondag kunnen onze eigen leden weer zelf de fiets op. Zo wordt er om 09.00 uur vertrokken voor een wegrit. Afhankelijk van de belangstelling wordt er in 2 groepen gereden.

Voor onze veldtoerders staan er op de kalender 2 ritten n.l. Wortel en Putte. Onderling wordt afgesproken waar men zal gaan deelnemen en hoe het vervoer geregeld wordt.

13.01.2020

Ondanks een dreigende lucht en een stevige wind stonden er zondagmorgen toch nog 8 liefhebbers om 09.00 uur bij De Valk in Wernhout om een zgn. winterritje op de weg te gaan maken.

De route liep via het buitengebied van Wuustwezel en Achterbroek naar Kalmthout en vervolgens via de Kalmthoutse Heide naar onze pauzeplaats Trapke Op tussen Huybergen en Wouwse Plantage. Bij aankomst daar voelde we de eerste regendruppels. Gelukkig zette de regenval niet echt door en met de wind grotendeels gunstig zijn ze via Wouwse Plantage, Nispen, Horendonk en Achtmaal naar huis gefietst.

Onze veldtoerders zijn met 7 man naar Wortel getrokken om daar bij onze zuiderburen een mooie veldtoertocht te rijden.

Voor zondag vertrekken we weer om 09.00 uur voor een de wegrit en de veldtoerders gaan deelnemen aan de veldtoertocht in Etten Leur. Tijd van vertrek wordt nog onderling afgesproken.

 20.01.2020

De waarschuwing voor plaatselijke gladheid op zondagmorgen zal wel van invloed zijn geweest op de belangstelling voor deel te nemen aan de wekelijkse wegrit. Slechts 6 man vertrokken om 09.00 uur bij De Valk. Leuk was wel dat van iedere groep er fietsers waren. Gezien de samenstelling werd besloten niet te ver van huis te gaan. Via Oekel werd er koers gezet naar het Mastbos om vervolgens via Ulvenhout en Strijbeek in Meerseldreef de koffiepauze te houden. Hierna via Galder, Galderse Meren, Tiggeltseberg en Klein Zundert weer terug naar huis.

Onze veldtoerders waren met 6 afgezakt naar Etten Leur voor de Veldtoertocht daar. Terwijl er ook nog enkele leden de route hiervan onderweg hebben opgepikt. De tocht liep voor onze leden over bekend terrein.

Voor zondag a.s. wordt er weer om 09.00 uur vertrokken voor de wegrit. Onze deelnemers aan veldtoertochten kunnen kiezen uit Kalmthout, Huijbergen(Trapke Op) en Wechelderzande . Onderling wordt zaterdag besloten waar men gaat deelnemen en de wijze van vervoer er naar toe.

27.01.2020

De animo onder onze leden om in dit winterseizoen de fiets te pakken op zondagmorgen staat tot heden toe op een laag pitje. Ook afgelopen zondagmorgen konden we maar 5 deelnemers tellen voor de wegrit. Ook nu waren al onze groepen vertegenwoordigd. Bij het vertrek was het weliswaar nog frisjes maar al bij al was het heel mooi fietsweer. Via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert en Huijbergen werd er naar Wouwse Plantage gereden waar de koffiestop werd gehouden. De terugweg liep via Nispen, Visdonk onder Roosendaal en Schijf.

Onze veldtoerders hebben met 6 man deelgenomen aan de goed bezochte Veldtoertocht in Kalmthout. Van hen waagden zich 3 man aan de grootste afstand van 56 km.

Voor zondag a.s. vertrekken we weer om 09.00 uur vanaf De Valk in Wernhout voor de winterwegrit. Voor de veldtoertochtrijders staat enkel Hoogstraten op het programma. Zoals gewoonlijk wordt er onderling de tijd van vertrek en wijze van vervoer afgesproken.

Verder worden de leden verzocht om suggesties m.b.t. het samenstellen van het fietsprogramma kenbaar te maken aan resp. J. Kustermans voor de A ploeg en R. Wirix voor de B ploeg.

Op donderdag hebben wij onze Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Ondanks de vele Agendapunten kende deze vergadering een vlot verloop. De aftredende bestuursleden werden herkozen en er werd ook nog teruggeblikt naar het 40 jarig bestaan van de vereniging vorig jaar.

Dan werden we zondag voor de derde opeenvolgende keer weer gedwarsboomd door de weersomstandigheden. Hierdoor was de animo om met de fiets er op uit te trekken minimaal. Van onze veldtoerders zijn er een aantal naar Oosterhout geweest en een aantal anderen hadden voor deelname in Kalmthout gekozen. Op de weg zijn er enkele individueel op uit getrokken.

Laat ons hopen dat het op carnavalszondag beter weer zal zijn niet alleen voor ons maar ook voor de carnavalsvierders.

Voor de wegrit verzamelen wij ons weer dan om 09.00 uur bij De Valk.

Onze veldtoerders hebben voor de laatste rit van het seizoen gekozen om naar Essen-Wildert te trekken. Vertrekuur en wijze van vervoer wordt onderling afgesproken.

02.03.2020

Ook onze openingsrit verliep onder stormachtige omstandigheden. Het zal ongetwijfeld ook de oorzaak zijn dat er een aantal vaste deelnemers aan de wekelijkse clubritten ontbraken. Daarentegen waren er ook weer een enkelen wel aanwezig die de afgelopen weken niet actief waren geweest. Om 9 uur vetrokken de 3 groepen voor ieder een eigen route. Dit vertrek verliep wel wat chaotisch zodat er enkele leden zich van groep vergisten. Een lid was zelfs te laat eer hij het opmerkte en is vergeefs op pad geweest om de juiste groep te vinden.

Zo rond de klok van 11 uur waren alle groepen weer teruggekeerd bij De Valk om daar van de koffie (of thee) te genieten.

Laat ons hopen dat we volgende zondag eindelijk eens onder betere omstandigheden kunnen fietsen. Alle groepen vertrekken dan om 09.00 bij ons clublokaal. De A groep heeft een rit welke Wortel als pauzeplaats zal kennen. Voor de B groep is Woensdrecht de bestemming terwijl de C groep bij aanvang van de rit zal beslissen waar zij naar toe fietsen.

09.03.2020

Ook tijdens de tweede rit van het seizoen hadden we weer te maken met een stevige wind. Van de A groep hebben 5 leden deelgenomen aan de Ename Classic in België waar zij de rit hebben gereden van 120 km. Dit was ook de reden dat de wel aanwezige leden van de A groep bij het vertrek aan ons clublokaal zich aansloten bij de B groep. Zo vertrokken er 10 mannen en 1 vrouw voor een rit welke via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Huijbergen en Hoogerheide naar Non Plus Ultra in Woensdrecht voerde. Daar aangekomen viel er een buitje. Na de pauze ging het via de Rijzende Weg, Hoogerheide, Huijbergen, Wouwse Plantage, Nispen en Schijf huiswaarts.

De C ploeg ging met 7 man op pad voor een rit via De Maatjes, Nieuwmoer, Wildert naar Essen Hoek waar men de koffiestop heeft gehouden. Daarna naar huis via Essen en Schijf.

Voor zondag a.s. staat voor de A groep een rit met bestemming Woensdrecht op het programma. De B ploeg heeft dan weer Gilze als bestemming en de C ploeg bepaalt bij het vertrek waar hun rit naar toe zal voeren. Dat vertrek is nog voor alle drie de groepen om 09.00 uur bij De Valk in Wernhout.

29.06.2020

Eindelijk is het weer zo ver: we mogen weer in groepsverband fietsen. Het seizoen was nog maar net begonnen en we hadden nog maar 2 clubritten gefietst toen door de Coronacrisis het fietsen in clubverband verboden werd. Zo hebben we in totaal 21 clubritten van het programma moeten missen. En nu kunnen we dus eindelijk weer gezamenlijk de weg op.

In de afgelopen periode hebben onze leden echter niet stil gezeten en zijn er individueel vele kilometers gefietst wat o.a. blijkt uit b.v. de Strava gegevens van verschillende van onze leden.

Dus zondag a.s. 5 juli hervatten wij ons programma.

Voor de A ploeg staat de zgn. Viadiuctentocht op het programma goed voor ca. 100 km. vertrek om 08.00 uur bij ons clublokaal De Valk in Wernhout.

Op hetzelfde uur vertrekt hier ook de B ploeg voor de Zandvlietrit, afstand ca. 95 km.

De C ploeg vertrekt om 08.30 uur. en bepaalt ter plaatse de bestemming van hun rit.

06.07.2020

De herstart van ons fietsseizoen leek qua weersomstandigheden meer op een sluitingsrit in de herfst. Dat dit de reden was dat de opkomst maar magertjes was is niet zeker maar zal er ongetwijfeld wel mee te maken hebben.

De belangstelling bij de A groep was nog redelijk. Met 8 man hebben zij de zgn. Viaductenrit gereden. Tussen Meer en Schoten hebben zij liefst 24 viaducten bedwongen.

De B groep was slechts met 4 man vertegenwoordigd. Tijdens de rit met als naam de Zandvlietrit werd geprobeerd de pauze te houden in De Leeuw van Vlaanderen in het buitengebied tussen Putte, Zandvliet en Ossendrecht. Helaas de deur was wel open maar ondanks roepen kregen we geen bediening te zien. Dan maar doorgereden naar onze vertrouwde koffiestop Non Plus Ultra in Woensdrecht.

Ook de C groep kende een mindere bezetting: met 5 man hebben zij hun traditionele ritje gereden met als stopplaats Essen Hoek.

Wij hopen dat a.s. zondag de weersomstandigheden beter zullen zijn. Op het programma staat dan voor de A groep de rit naar Hilvarenbeek op het programma en voor de B groep is de bestemming Zoersel. Indien nodig zal de bestemming en afstand aangepast worden voor degenen die een wat mindere conditie hebben. Vertrek voor beide groepen is om 08.00 bij De Valk in Wernhout. Hier vertrekt om 08.30 uur de C groep met een ter plaatse gekozen bestemming.

13.07.2020

Voor de 2e rit na de herstart van ons fietsprogramma was er gelukkig meer belangstelling dan vorige week. De omstandigheden waren dan ook perfect. Beetje fris nog bij de start maar vervolgens prima fietsweer.

De A-ploeg heeft de traditionele clubrit naar Hilvarenbeek gereden. Deze plaats werd bereikt via Galder, Chaam, Riel, Goirle en Biest Houtakker. Na de stop ging het vervolgens via Poppel, Baarle Nassau en Minderhout terug naar Wernhout. De rit, met 8 deelnemers, verliep voorspoedig al was het beetje wind dat er was bij terugkeer naar Wernhout niet helemaal in hun voordeel.

De B-ploeg heeft de eveneens traditionele rit met Zoersel als bestemming gereden. De 10 deelnemers, waaronder een nieuw lid, bereikten de koffiestop via Minderhout, Wortel, Rijkevorsel, Vlimmeren en Wechelderzande. Na de stop hebben ze vervolgens via Westmalle, Brecht, Loenhout, Braken, Nieuwmoer, Bosrust en Achtmaal hun rit voltooid. Op te merken nog dat in de buurt van het station in Brecht een van hen koprol maakte gelukkig zonder grote gevolgen.

Tenslotte is de C-ploeg op pad geweest met 8 deelnemers en hebben zij in Meerseldreef hun koffiestop gehouden.

Voor zondag a.s. staat voor de A-ploeg op het programma een rit met Willemstad als bestemming. De B-ploeg heeft Woensdrecht als hun bestemming. Beide ploegen vertrekken om 08.00 uur vanaf De Valk. Hier vertrekt de C-ploeg om 08.30 uur voor een rit met bestemming welke in overleg ter plaatse zal worden gekozen.

19.07.2020

Het aangename fietsweer zorgde zondagmorgen ervoor dat de belangstelling bij alle groepen om aan de wekelijkse clubrit deel te nemen, goed was te noemen.

De A groep heeft met 8 mannen en 1 vrouw de rit naar Willemstad gereden. De route liep via Etten Leur Zevenbergen, Moerdijk, Klundert naar de koffiestop in Willemstad. Na de pauze via Oudemolen, Standdaarbuiten, Zegge, Rucphen en Klein Zundert weer terug naar Wernhout.

De B groep vertrok met 13 man waarvan 1 gastrijder voor de rit met Woensdrecht als koffiestop. Deze werd bereikt via Achtmaal, Horendonk, Nispen, Wouwse Tol, Klavervelden en Heimolen. Na de pauze via de polder ri. Rilland naar Ossendrecht en daarna naar Huijbergen. Hier een klein oponthoud door een spaakbreuk van een van hen. Deze pechvogel heeft dan samen met een fietsmaat de kortste weg naar huis gefietst terwijl de overige 11 man de rit hebben vervolgd via Kalmthoutse Heide, Kalmthout, Nieuwmoer en Wuustwezel.

De C groep waren met 9 mannen en 1 vrouw en hebben hun traditionele ritje gereden met Meerseldreef als koffiestop.

Het programma voor a.s. zondag is als volgt: De A groep rijd de rit naar de Kop van het Land. Vanwege de lengte van de rit wordt er nu 07.30 uur vertrokken. De B groep vertrekt om 08.00 uur en heeft Nieuw Vossemeer als bestemming. De C groep tenslotte vertrekt zoals gewoonlijk om 08.30 uur.

03.08.2020

De Coronamaatregelen in België hebben ook invloed op onze clubritten daar de meeste van onze ritten bij start en terugkomst gedeeltelijk over Belgisch grondgebied gaan.

Bij de A groep loopt de belangstelling mede i.v.m. vakantieperiode en het rijden van zaterdag in Zuid Limburg wat terug. Aan hun rit naar De Kop van het Land van vorige zondag namen maar 6 leden deel. Ook zij moesten op het pontje een mondkapje op. Afgelopen zondag waren er slechts 5 deelnemers voor een rit naar de Zuid Westhoek met een klein stukje Zeeland. De koffiepauze werd gehouden in Woensdrecht.

Bij de B groep was met 8 man op beide zondagen de belangstelling normaal. Vorige zondag werd er naar Nieuw Vossemeer gereden en de rit van afgelopen zondag zijn zij dezelfde kant op gefietst met de Lindehof in het buitengebied tussen Steenbergen, Moerstraten en Kruisland als stopplaats.

De C groep kende een zeer goede opkomst met vorige zondag 9 deelnemers voor hun rit met als stopplaats Essen Hoek. Hier waren er wat problemen daar nog niet iedereen op de hoogte was van het feit dat in Horecagelegenheden toen al een mondkapje verplicht was. Voor de rit van afgelopen zondag waren er zelfs 11 leden die een rit naar De Elsakker in het buitengebied van Prinsenbeek hebben gereden.

Voor a.s. zondag staat voor de A groep naar De Heen op het programma. Voor de B groep is het dan weer Dinteloord, echter hier kan van worden afgeweken daar zij dan al 3 keer achter elkaar dezelfde richting zouden opgaan. Vertrek voor beide groepen om 08.00 uur bij De Valk in Wernhout. Voor de C groep is het vertrek om 08.30 en zal de bestemming bij aanvang van de rit bepaald worden.

10.08.2020

Niet alleen de vakantieperiode maar ook de extreme hitte zullen de matige opkomst voor de clubritten bij de A- en B groep van onze vereniging op zondagochtend verklaren.

Ook het programma moet tijdelijk aangepast worden door de maatregelen welke in België gelden.

De leden van de A groep hadden onderling afgesproken om al om 07.00 te vertrekken. Zij hebben met 7 man de rit naar Drimmelen gereden.

De B groep heeft met 6 man een rit gereden met als verste punt Riel en een stop in Gilze.

De C groep was nog het best vertegenwoordigd met totaal 8 leden. Zij hebben een rit gereden met Wouwse Plantage als stopplaats.

Zonder tegenbericht wordt er door de A groep en de B groep a.s. zondag om 08.00 vertrokken bij De Valk in Wernhout. Het programma vermeld voor de A groep De Heen als bestemming en voor de B groep Dinteloord.

De C groep vertrekt om 08.30 uur en de bestemming zal bij aanvang van de rit gekozen worden.

17-08-2020

Afgelopen zondag konden zowel de A- als B-ploeg het voorziene programma afwerken daar de routes op Nederlands gebied konden worden gefietst.

De A ploeg heeft met 6 heren en 1 dame een rit met bestemming De Heen gefietst.

De B ploeg heeft met totaal 9 heren (waarvan 2 gasten) een rit met als bestemming Dinteloord gefietst.

De C groep tenslotte was weer het best vertegenwoordigd met 10 leden. Zij zijn naar Gilze geweest met als koffiestop De Hooikar.

Voor a.s. zondag zal voor alle groepen bij aanvang van de rit de bestemming in onderling overleg gekozen worden daar we ons moeten aanpassen met de route door uitsluitend over Nederlandse wegen te fietsen.

De A en B groep vertrekken om 08.00 uur en de C groep om 08.30 uur.

24.08.2020

Woensdag was een van de laatste tropische dagen. Toch waren er nog 14 sportievelingen die het aandurfden om de traditionele Zeelandrit te fietsen waaronder 2 dames. Met een eerste koffiestop in Oude Tonge ging het via de Zeeelandbrug naar de tweede iets meer uitgebreide stop in Yerseke. Daarna terug naar Zundert. Bij aankomst kon men een dikke 185 km. bijschrijven op de gereden kilometers. De voor Zeeland gewoonlijke wind was geen beletsel voor een zeer geslaagde rit waarbij Jan Bruijns, welke de volgauto van De Snep bestuurde, niet in actie hoefde te komen voor pechgevallen.

Op zondag waren er andere weersomstandigheden te noteren waarbij opgemerkt kan worden dat niet alle groepen met een bui hadden af te rekenen.

Zo reed de A groep een rit met 7 man met als verste punt Waarde in Zeeland. Zij konden het drooghouden en hebben in Woensdrecht hun koffiestop gehouden.

De B groep heeft met 10 man, waaronder een nieuw lid, de rit naar Steenbergen-Moerstraten gereden met als koffiestop De Lindehof. Zij werden wel getrakteerd op een buitje in de buurt van Bergen op Zoom.

Ook de C groep met 8 man actief werden in Nispen al geconfronteerd met een regenbui en besloten maar dan al daar hun koffiepauze te houden. De rit werd vervolgd via Schijf daarna steeds door het buitengebied naar Rijsbergen en vervolgens naar huis.

Voor zondag a.s. staat voor de A groep Rondje Tholen op het programma. Het vertrekuur is vanwege de afstand al om 07.30 uur.

De B groep vertrekt om 08.00 uur met als bestemming Gilze.

En de C groep vertrekt om 08.30 uur met nog een af te spreken bestemming.

31.08.2020

Op de laatste zondag van augustus was de opkomst van onze leden goed. Zo vertrok de A ploeg al om 07.30 uur voor een lange rit rondom Tholen via de Oesterdam. Met totaal 11 enthousiastelingen (9 heren en 2 dames) waaronder 2 gasten hebben zij tijdens deze rit met veel regenval te maken gehad. Maar zonder verdere problemen bereikten zij na 135 km. de thuishaven in Wernhout.

Bij de B groep was de opkomst nog beter. Met 12 leden is de rit met Gilze als bestemming gereden. Bij terugkeer weliswaar enkele spatten van boven gevoeld maar de meeste nattigheid kwam van de wegen zodat ze toch nog nat en vies terugkwamen.

De C groep heef met 8 heren en 1 dame een rit gereden met Wouwse Plantage als koffiestop. Via Nispen, Roosendaal en Schijf zijn ze terug naar huis gefietst.

Dan staat voor a.s. zondag voor alle groepen op het programma een Bloemencorsoritje. Dit is ieder jaar zo omdat we dan wat vroeger thuis kunnen zijn. Door de huidige omstandigheden hoeft dat nu niet. Dus zullen de A en B groep om 08.00 bij het vertrek in overleg de bestemming bepalen terwijl de C groep dit om 08.30 uur zal doen.

07.09.2020

De opkomst voor onze ritten op deze Corsozondag viel wat tegen. Zouden de thuisblijvers toch hun teleurstelling van het niet doorgaan van het Corso thuis in bed hebben verwerkt?

Nochtans zijn er 3 mooie ritten gereden. Onze A groep toog met 6 man op pad voor een rit naar Willemstad. Deze plaats werd bereikt via Etten Leur, Zevenbergen, Moerdijk en Klundert. Na de stop is er naar huis gereden via Fijnaart, Standdaarbuiten, Zegge en Rucphen.

De B ploeg heeft met 8 man en 1 dame een rit gereden via het buitengebied van Sprundel, Etten-Leur, Zevenbergen en Zevenbergschen Hoek om daarna de koffiestop te houden bij Den Elzakker onder Prinsenbeek. Hierna werd de rit vervolgd via Liesbos, richting Princeville, Effen, Galderse Meren, Rijsbergen om dan via Klein Zundert weer terug te keren naar Wernhout.

De C groep tenslotte heeft met 8 man een rit gereden waarbij zij in Woensdrecht van de koffie hebben genoten.

Voor zondag a.s. staat voor de A groep een rit met bestemming Gilze op het programma. De B groep heeft Putte als bestemming. Beide groepen vertrekken om 08.30 uur!! vanaf De Valk in Wernhout.

De C groep vertrekt ook hier maar dan om 09.00 uur voor een nog nader te bepalen rit.

14.09.2020

Onze vereniging was zondag niet alleen actief met het rijden van de 3 clubritten, maar een delegatie van 10 man heeft in Chaam ook gefungeerd als verkeersregelaar bij gelegenheid van de N.K. tijdrijden in de verschillende jongerencategorieën.

Hierdoor was de bezetting m.n. bij de B groep maar magertjes.

De A groep heeft met 8 man een rit gereden met Gilze als koffiestop.

De B groep heeft dus slechts met 5 man en 1 vrouw de traditionele rit via Putte gereden met als stop Trapke Op onder Huijbergen.

De C groep tenslotte is met 7 man op pad gegaan voor een rit met als koffiestop Den Elsakker onder Prinsenbeek.

Voor zondag a.s. was het jaarlijkse clubkampioenschap voorzien maar vanwege de Coronamaatregelen kan dit helaas dit jaar niet doorgaan. Dus zullen de A- en B groep om 08.30 ter plaatse een bestemming kiezen voor hun wekelijkse clubrit. De C ploeg doet dat een half uur later om 09.00 uur bij De Valk in Wernhout.

21.09.2020

Het prachtige weer j.l. zondag was voor velen van ons de stimulans om aan de wekelijkse clubritten te gaan deelnemen. In het begin was het nog frisjes maar na korte tijd deed de zon zijn uiterste best voor ons.

De A-ploeg had onderling beslist om een half uurtje eerder te vertrekken. Zij hebben met 6 heren en 1 dame een rit gereden onder de noemer van het Bels lijntje. Via Klein Zundert, ri. Etten Leur, Mastbos, Ulvenhout, Gilze tot Tilburg en dan via het Bels Lijntje naar Alphen voor de koffiestop en daarna naar Baarle Nassau en via Minderhout weer terug naar Wernhout.

De B-ploeg startte met 12 heren en 1 dame waarna onderweg nog een man zich bij hun voegde. Zij zijn via Galder, Chaam, Ulicoten, Baarle Nassau door het buitengebied van Alphen naar Gilze gereden voor hun koffiestop. Daarna huiswaarts via de Slingerdreef, Ulvenhout, Galderse Meren, Rijsbergen en Klein Zundert.

De C ploeg tenslotte heeft met 10 man, waaronder de terugkeer van 2 oudgedienden welke door uiteenlopende redenen dit jaar nog niet actief waren geweest, een rit via Breda naar Den Elsakker gereden.

Voor zondag a.s. vermeldt het programma voor:

De A ploeg een rit onder de naam Klein Kanaal. Vertrek om 08.30 uur.

De B ploeg een rit met bestemming Wouwse Plantage.   Vertrek om 08.30uur!!!  Dit in tegenstelling tot het programma wat 09.00 vermeld.

De C ploeg tenslotte vertrekt om 09.00 uur met een nog nader te kiezen bestemming

28.09.2020

Men kon zondag terecht spreken van echt herfstweer. De regenval ’s nachts en ook in de morgen met daarbij een flinke wind hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat de meeste van onze leden het warme bed verkozen boven de fiets.

Zo stonden er om half negen totaal maar 7 man bij De Valk klaar om aan de clubrit te beginnen. Hiervan 4 leden van de A groep die, na nog even gewacht te hebben tot een forse bui was overgewaaid, vertrokken voor hun rit. Zij zijn via Klein Zundert, Liesbos, Zevenbergen en Zevenbergsche Hoek naar Den Elsakker onder Prinsenbeek gefietst. Na hun stop hier ging de rit via Liesbos, Effen en Oekel terug naar Wernhout.

Van de eerder genoemde 7 man waren er 3 van de B groep die tot 9 uur gewacht hebben op liefhebbers van de C groep. Doch hier was er ook weinig belangstelling. Slechts 1 man voegde zich bij de leden van de B groep. Zij hebben een rit gereden via Galder, Chaam en Baarle Nassau om in Café In Holland onder Castelre een koffiestop te houden. Vervolgens via Minderhout terug naar Wernhout.

Laat ons hopen dat we voor a.s. zondag beter fietsweer hebben. Dan staat er voor de A groep een rit met bestemming Huijbergen op het programma en voor de B groep Zevenbergsche Hoek. Vertrek voor beide groepen om 09.00 uur. Het kan zijn dat de A groep eerder vertrekt dan voorzien maar dat zal hen middels een berichtje op zaterdag worden medegedeeld. Ook de C groep vertrekt om 09.00 uur.

05.10.2020

We kunnen in herhaling vallen. Opnieuw was het zondagmorgen weer een natte boel. Gevolg om negen uur stonden er slechts 5 man bij De Valk om te gaan fietsen. Een drletal daarvan had al afgesproken om het veld in te gaan. De overige twee besloten dan maar om rechtsomkeer te maken en zijn terug naar huis gefietst.

Dan maar uitzien naar zondag a.s. Alle groepen vertrekken om 09.00 uur bij De Valk. De A groep heeft als bestemming Zevenbergen op het programma staan en de B groep gaat richting Woensdrecht. De C groep tenslotte bepaalt ter plaatse naar welke bestemming fietsen.

Verder moeten we mededelen dat ook wij genoodzaakt zijn om de veldtoertocht deze winter te schrappen vanwege maatregelen die er gelden door Corona. Ook de jaarlijkse feestavond kan hierdoor niet plaatsvinden.

12.10.2020

Ofschoon het zondagmorgen er niet best uitzag door de lichte regen die er omstreeks 9 uur viel, was er toch een betere opkomst dan vorige week.

De A ploeg heeft met 7 man een rit gereden welke hen via Oekel, Effen, Liesbos, Prinsenbeek en Zevenbergse Hoek naar hun pauzeplaats in Zevenbergen voerde. Na de stop daar zijn ze via de Hoevense Beemden, Hoeven, St. Willebrord en Rucphen weer naar huis gefietst.

De B ploeg is met 6 man de andere kant opgegaan en hebben hun koffiestop gehouden in Trapke Op onder Huijbergen. Via Wouwse Plantage, Nispen, Visdonk (onder Roosendaal) en Schijf zijn zij teruggekeerd.

De C ploeg was maar met 2 man present en zij hebben samen een klein ritje gereden om de koffie te gaan drinken bij een van hen thuis.

Deze keer hebben de thuisblijvers ongelijk gekregen want in het algemeen was het de tweede helft van de ritten prachtig weer met zelfs een zonnetje.

Voor zondag vermeld het programma: Sluitingsrit. Indien de perikelen i.v.m. met het Covid virus het toelaten wordt dan inderdaad het officiële fietsseizoen afgesloten. Doch de traditionele samenkomst in het Clublokaal komt te vervallen, ook al vanwege het Covid virus.

19.10.2020

Zoals we al verwachtten hebben wij de Sluitingsritten helaas niet kunnen fietsen. De nieuwe maatregelen laten o.m. niet toe dat er buitensporten worden gedaan in groepsverband.

Toch hebben zondag verschillende leden de fiets gepakt en zijn alleen of met maximaal 4 personen op pad geweest.

Voor ons als vereniging is het seizoen dus eigenlijk in duigen gevallen. Van de ca. 40 clubritten zijn er maar 16 gereden kunnen worden.

Voor de eerstkomende weken gelden de nieuwe maatregelen dus nog steeds.

Normaal wordt er na de sluitingsrit door verschillende van onze leden deelgenomen aan veldtoertochten. Ook hier zijn al verschillende organisaties genoodzaakt deze af te gelasten, zoals onze eigen veldtoertocht. Doch is het raadzaam voor die liefhebbers publicaties over het wel of niet doorgaan van dergelijke tochten te volgen.

24.05.2021

Nadat we op 11 oktober 2020 onze laatste clubrit konden verrijden vanwege de Coronacrisis mochten we in het weekend van Pinksteren eindelijk weer in groepsverband gaan fietsen.

Op eerste Pinksterdag deden de weersomstandigheden eerder denken aan de herfst dan aan een lentedag: dreigende luchten, veel wind en temperaturen ver onder normaal voor de tijd van het jaar.

Om 8 uur verzamelden de leden van de A- en B- groep voor hun openingsrit van het seizoen 2021.

De A groep heeft een rit gereden welke hun via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Essen Hoek, Bergen Op Zoom, Halsteren, Lepelstraat en De Kladde naar Steenbergen voerde waar zij hun koffiepauze hebben genomen. Hierna steeds door buitengebied richting Roosendaal naar Nispen en via Visdonk, Lange Schouw en Achtmaal terug naar Wernhout.

De B groep is dezelfde richting opgegaan. Via Achtmaal, Lange Schouw, Horendonk, Nispen, B.o.Zoom, Moerstraten was het plan om de pauze te houden bij de zorgboerderij Lindehof, doch die was op dit vroege uur nog niet open. De rit vervolgt dan naar Kruisland maar ook hier was nog alles gesloten. Doorgereden richting Oud Gastel en warempel het Gastels Veer was geopend. Dus even een ommetje gemaakt en daar de pauze genomen. Hierna verder richting Roosendaal, Nispen, Visdonk, Lange Schouw en Achtmaal terug naar Wernhout.

De C-groep heeft hun zgn. winterritje gereden waarbij ze hun koffiepauze hebben gehouden in Essen Hoek.

Helaas is er op 2e Pinksterdag door de overvloedige regenval niet gefietst

Door het nog ontbreken van een programma zullen voor a.s. zondag wederom de bestemmingen bij het vertrek worden bepaald.

De A en B groep vertrekken om 08.00 uur en de C groep vertrekt om 08.30 uur vanaf De Valk in Wernhout.

Degenen die ook eens willen kennismaken met de wijze van fietsen bij R.T.C. Zundert mogen zich ook aansluiten waarbij zij zich moeten houden aan de aanwijzingen van onze leden.

31 mei 2021

Eindelijk konden we zondag nog eens genieten van fantastisch fietsweer.

Dit was ook te merken aan de opkomst van onze leden.

Zowel de A- als de B-groep hebben een rit gereden met Hilvarenbeek als bestemming. Via Galder, Chaam ri. Alphen dan naar Riel en Goirle. Hier was de situatie voor de B groep even onduidelijk zodat zij een rondje Goirle extra hebben gereden. Vanuit Goirle ri. Hilvarenbeek, terwijl de A groep nog een extra lus heeft gemaakt via Biest Houthakker. In Hilvarenbeek heerlijk genoten van de koffiestop. Hierna zijn beide groepen huiswaarts gereden via Poppel, Baarle Nassau en Minderhout.

De C-groep is naar Den Elzakker in het buitengebied van Prinsenbeek gefietst. Via Breda zijn ze terug naar huis gereden.

Ook a.s. zondag wordt ter plaatse nog beslist waar de bestemming is voor de ritten.

De A- en B-groep vertrekken om 08.00 uur en de C-groep vertrekt om 08.30 uur. Vertrekplaats De Valk in Wernhout.

De leden wordt verzocht de presentielijst te tekenen. Laatste ritten is dat niet altijd door iedereen gedaan.

07.06.21

De eerste zondag dat er vanwege de pandemie er weer meer vrij werd gegeven had ook wat invloed op de deelname van onze clubritten. Verschillende leden hebben dit weekend gebruikt voor andere activiteiten.

De A – ploeg heeft een rit gereden naar Drimmelen en heeft een andere route genomen dan voorheen het geval was met deze bestemming.

De B – groep had gekozen voor een andere richting en heeft de Oesterdam gedaan met de koffiestop in Tholen.. Zij waren niet de enigen die dit deze zondag gedaan hebben. Het was er n.l. heel druk op de Oesterdam.

De C – groep tenslotte koos er voor om in de buurt te blijven. Steeds door het buitengebied zijn ze tenslotte via Ulvenhout naar Meerseldreef gereden om daar de koffiestop te houden.

Voor zondag a.s. vertrekken de A- en B groep weer om 08.00 uur en de C- groep om 08.30 uur vanaf De Valk in Wernhout. Bestemming van de ritten in overleg bij het vertrek.

14.06.2021

De opkomst van onze leden zondagmorgen was weer beter dan de vorige weken. Het was dan ook uitstekend fietsweer. Nog niet te hoge temperaturen en weinig wind.

De A groep was weliswaar ongeveer gehalveerd doordat een aantal leden elders aan een fietstocht hebben deelgenomen. Toch hebben zij nog met 7 leden een rit gereden welke hen via Moerdijk en Klundert naar Willemstad heeft gevoerd. Hier hebben zij hun pauze gehouden. De terugtocht ging via Oudemolen, Noordhoek, Standdaarbuiten, Zegge, Rucphen en Klein Zundert.

De B groep met 10 aanwezige leden had Gilze als bestemming. Via Minderhout, Baarle Nassau, Alphen en Riel werd die bestemming bereikt voor de koffiepauze. Hierna is er teruggefietst via de Slingerdreef naar Ulvenhout en vervolgens langs de Galderse Meren, Rijsbergen en Klein Zundert terug naar huis.

De C groep tenslotte heeft eveneens met 10 man een van hun vaste ritten gereden. Deze keer was De Elzakker onder Prinsenbeek hun bestemming.

Voor volgende zondag vertrekken de A en B groep weer om 08.00 uur vanaf de Valk in Wernhout, terwijl de C groep een half uur later hier vertrekken

21.06.2021

Of dat Vaderdag de enige oorzaak was van de mindere opkomst afgelopen zondag is niet helemaal duidelijk. Voor zo ver bekend zijn er ook een aantal leden om medische redenen momenteel niet in staat hun wekelijkse clubrit mee te fietsen. Vanaf deze plaats wensen wij hun een spoedig herstel toe.

De A groep heeft de rit naar Nieuw Vossemeer gereden. Deze bestemming werd bereikt via Achtmaal, Horendonk, Nispen, B.o.Zoom en Halsteren. De terugweg via Steenbergen, buitengebied van Moerstraten en Wouw, Roosendaal, Nispen, Horendonk en Achtmaal. Onderweg kreeg men af te rekenen met 2x een lekke band.

De B groep had gekozen voor de traditionele rit Zandvliet. Via Wuustwezel, Heide Kalmthout, het jachtgebied van Vic, Stabroek, Berendrecht, Zandvliet, Ossendrecht en de polder ri. Rilland Bath werd de pauzeplaats Woensdrecht bereikt. Na de pauze ging het via Heimolen, Nispen, Horendonk en Achtmaal terug naar huis. Zij hadden met 1x een lekke band af te rekenen.

De C groep tenslotte heeft rit in de grensstreek gereden met als pauzeplaats Essen Hoek. Via Nispen en Schijf zijn ze terug naar huis gefietst.

Let op voor zondag a.s. is de vertrektijd voor de A groep om 07.30 uur daar men een wat langere rit richting Loon op Zand gaat rijden. De B groep vertrekt om 08.00 uur en de C groep om 08.30 uur. Vertrekplaats alle groepen De Valk in Wernhout.

28.06.2021

Het uitstekende fietsweer van zondagmorgen was ongetwijfeld de oorzaak dat in al onze 3 fietsgroepen de opkomst goed was te noemen.

De A ploeg vertrok een half uur vroeger dan normaal om een rit met een wat grotere afstand te rijden. De rit voerde hen via Galder, Baarle Nassau, Alphen, Riel, Tilburg naar de Loonse en Drunense Duinen waar zij bij Bosch en Duin hun koffiepauze hebben gehouden. Na de koffie zijn de 11 dames en heren terug naar huis gereden via Kaatsheuvel, Dongen, Dorst, Bavel, Ulvenhout en de Galderse Meren.

De B groep heeft met 9 leden en 1 gastrenner de traditionele rit Zoersel gereden. Via Minderhout, Wortel, Rijkevorsel, St.Jozef Rijkevorsel, Vlimmeren, Wechelderzande achter vliegveld Oostmalle door naar Zoersel. Tussen Zoersel en Westmalle is de koffiestop gehouden. Hierna ging het huiswaarts via Westmalle, Brecht, Loenhout, Braken, Nieuwmoer en Achtmaal.

De C groep tenslotte heeft met 10 man een rit gereden in de omgeving van Breda met als koffiestop De Elzakker onder Prinsenbeek.

Voor volgende zondag wordt er door de A- en de B groep weer vertrokken om 08.00 uur en de C groep om 08.30 uur. Vertrek alle groepen vanaf De Valk in Wernhout.

05.07.2021

De weergoden waren ons zondag goed gezind, immers voor de middag heel mooi fietsweer terwijl na de middag de hemelsluizen wijd open gezet werden.

De A-ploeg heeft met 11 dames en heren en 1 gastrenster de rit naar het Hellegatsplein gereden. Vanwege de werkzaamheden aan de Rucphenseweg werd er nu via Achtmaal, Lange Schouw, Roosendaal en Zegge gereden. Vandaar door het buitengebied naar Heijningen en dan naar De Banaan voor de koffiestop. Na de pauze via Dinteloord, Stampersgat, Gastels Veer, Roosendaal, Nispen, Horendonk en Achtmaal terug naar huis.

De B ploeg was met 8 man en zij hebben de rit naar Steenbergen gereden. Via Achtmaal, Horendonk, Nispen, B.o.Zoom, Halsteren, Kladde en Steenbergen naar de pauzeplaats De Lindehof. Van hieruit via Kruisland, Gastels Veer, Roosendaal, Nispen, Horendonk en Schijf terug naar huis.

De C-groep heeft met 8 man een rit gereden welke hen via Kalmthoutse Heide naar de koffiestop in Wouwse Plantage bracht. Daarna terug naar huis via Nispen, Horendonk en Schijf.

Zondag a.s. vertrekken de A en de B ploeg weer om 08.00 uur. En de C ploeg om 8.30 uur. Alle groepen vertrekken vanaf De Valk in Wernhout.

 12.07.2021

We hebben zondag weer kunnen genieten van uitstekende condities voor het fietsen van onze clubritten.

De A groep had waarschijnlijk al te maken met vakantievierende leden, zodat zij nu maar met 7 leden hun rit hebben gereden. Deze rit voerden hen via Achterbroek, Kalmthout, Putte, Zandvliet, het havengebied van Antwerpen naar Woensdrecht voor de koffiestop. Hierna via de polder naar Ossendrecht, Huijbergen, Wildert, Nieuwmoer en Achtmaal terug naar huis.

De B ploeg vertrok met 10 leden en 1 gastrenster voor hun rit welke via Achtmaal, Lange Schouw, Horendonk, Nispen, B.o.Zoom, Heimolen naar Woensdrecht liep waar de koffiestop werd gehouden. Na de pauze via de polder naar Ossendrecht waar we moesten klunen vanwege wegwerkzaamheden, daarna via Putte, Heide, Wuustwezel terug naar huis.

De C ploeg tenslotte was met 11 man goed vertegenwoordigd. Zij hebben hun rit gereden welke via De Maatjes, Nieuwmoer, Wildert naar Essen Hoek liep. Hier hebben zij hun koffiestop gehouden. Daarna via Nispen, Roosendaal en Schijf terug naar huis.

Zondag vertrekken de A en B groep weer om 08.00 uur en de C groep om 08.30 uur bij De Valk in Wernhout.

Dan wordt de Jaarvergadering gehouden op 23 juli a.s. in ons clublokaal. Aanvang 07.30 uur.

Alvast ook aandacht voor de op 25 juli te houden Scherpenheuvelrit. Vertrek hiervan is om 07.30 uur vanaf De Valk in Wernhout.

19.7.2021

We zitten midden in de zomer. Dat betekent niet altijd goed fietsweer maar zondag waren de omstandigheden heel goed. Zomertijd betekent ook vakantietijd en dat was aan de opkomst bij de A- en B groep goed te merken.

De A groep heeft een rit gereden met als bestemming Willemstad. Via Achtmaal, Roosendaal, Zegge, Oud Gastel en Heijningen werd daar de koffiestop bereikt. Na de pauze is men via Klundert, Moerdijk, Zevenbergen, Liesbos en de Zandspui onder Etten Leur naar huis gereden.

De B ploeg is naar Hilvarenbeek gereden. Via Galder, Strijbeek, Chaam, Gilze, Riel en Goirle werd die bestemming bereikt. Terug is men deze keer gereden via Poppel, Alphen, Chaam, Strijbeek en Galder om onder Rijsbergen de gastrenster af te zetten.

De C ploeg tenslotte is met maar liefst 13 man op pad geweest. Via Rijsbergen, Effen, Breda en Prinsenbeek hebben zij hun koffiestop gehouden bij Den Elzakker. Vandaar weer terug naar huis.

Voor zondag a.s. staat de traditionele rit naar Scherpenheuvel gepland. Vertrek hiervoor is om 07.30 uur bij de Valk in Wernhout. Gezien de lengte van de rit, ca. 160 km, wordt er een volgauto ingezet. Deelname van niet leden is mogelijk doch men dient zich dan te houden aan de instructies van de leden van R.T.C. Zundert.

Voor de niet deelnemers wordt er bij de Valk om 08.00 uur vertrokken door leden van de A en B groep. De C groep vertrekt hier dan om 08.30 uur.

Dan nog aan onze leden een herinnering voor het bijwonen van de Jaarvergadering op vrijdag 23 juli a.s. om 19.30 uur in De Valk in Wernhout.

25.07.2021

Gezien de ongewone datum voor het houden van de jaarvergadering was afgelopen vrijdag de opkomst toch redelijk te noemen. Door de onzekere tijden vanwege de Covid pandemie konden een aantal zaken niet definitief worden afgewerkt zoals b.v. de organisatie van de jaarlijkse Veldtoertocht.

Op zondag stond dan de jaarlijkse rit naar Scherpenheuvel op het programma. Om half acht werd er vertrokken met 14 deelnemers waaronder 2 dames. De volgwagen werd bestuurd door Johan en Andre. De rit is voorspoedig verlopen als het gaat om pech onderweg. Wel werd men in de buurt van Olen getrakteerd op een wel erg stevige bui waarbij enkele deelnemers wel van een heel bijzondere schuilplaats gebruik maakten. Ook bij de laatste tussenstop kreeg men te maken met een plaatselijke bui.

De C groep vertrok met 11 man voor een rit naar Woensdrecht. Dit plan moest worden gewijzigd daar ter hoogte van Nieuwmoer een man zich niet goed voelde en men besloot om dit lid gezamenlijk terug naar huis te begeleiden. Daarna zijn ze via Rucphen waar men de koffie heeft gedronken, Sprundel en Rijsbergen terug naar huis gereden.

Van de overige leden zijn er nog enkele individueel op pad geweest.

Voor a.s. zondag vertrekken de A- en de B ploeg weer om 08.00 uur en de C groep om 08.30 uur vanaf de Valk in Wernhout.

02.08.2021

De nieuwe maand werd zondag begonnen met een gelijke opkomst van 8 fietsers bij alle groepen.

De A en de B groep hadden dezelfde bestemming maar deze werd bereikt met een geheel andere route.

De A groep heeft gereden via Achtmaal, Horendonk, Nispen, Wouwse Tol, Heimolen naar de oude Zeeuwse weg tot aan de Oesterdam om vervolgens door de polder naar Non Plus Ultra in Woensdrecht te rijden voor de koffiestop. Hierna naar huis via Huijbergen, Kalmthoutse Heide, Achterbroek en Braken.

De B ploeg koos voor een andere route. Zij zijn via Wuustwezel, Heide Kalmthout, Putte, Ossendrecht en de polder ri. Rilland naar Woensdrecht gefietst. Na de pauze terug naar huis via Heimolen, Nispen, Horendonk en Schijf.

De C ploeg tenslotte zijn via De Maatjes, Nieuwmoer en Essen Hoek naar Wouwse Plantage gereden voor hun koffiestop Hierna naar huis via Nispen, Schijf en Achtmaal.

Zondag vertrekken de A en B ploeg weer om 08.00 uur vanaf de Valk in Wernhout terwijl de C ploeg hier om 08.30 vertrekt.

09.08.2021

Of het aan stevige Zuidwestenwind lag of aan de vakantieperiode, feit is dat op deze 2e zondag van augustus bij de A en de B groep de opkomst wat tegenviel.

De A groep heeft met 7 man de rit over de Oesterdam gereden. Via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Huijbergen, Ossendrecht de Oesterdam over om in Tholen de koffiepauze te houden en terug via Halsteren, Nispen en Horendonk.

De B groep heeft met 6 leden een rit gereden via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Essen-Hoek, Bergen op Zoom en Moerstraten naar de koffietstop bij De Lindenhof. Hierna via Kruisland, Gastels Veer, Roosendaal, Nispen, Horendonk en Schijf terug naar huis.

De C groep tenslotte was met 9man het best vertegenwoordigd. Zij zijn via Achtmaal, Roosendaal, Nispen en Wouwse Plantage naar Essen Hoek gereden voor de koffiestop. Terug naar huis ging het over Nispen en Schijf.

16.08.2021

We hebben zondag weer kunnen genieten van uitstekend fietsweer. Door de vakantieperiode was de opkomst bij de A groep wat aan de magere kant. Zij hebben met slechts 5 man een rit gereden welke hen door het Noord-Westen van onze provincie voerde. Via Rucphen, Bosschenhoofd, Oudenbosch, Standdaarbuiten, Stampersgat via o.a. de Zuidzeedijk, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen, Roosendaal, Nispen en Horendonk zijn ze terug naar huis gereden. Goed voor ruim 100 km.

De B ploeg telde 9 deelnemers. Zij zijn via Rucphen, Zegge, Stampersgat naar Dinteloord gereden voor de koffiestop. Terug naar huis via de Bloemendijk en de Zuidzeedijk naar Gastelsveer en Roosendaal, Nispen, Horendonk en Achtmaal. Onderweg 1 lekke band.

De C ploeg tenslotte was met 12 man het best vertegenwoordigd. Zij hebben de rit naar het buitengebied van Prinsenbeek gereden waar zij bij de Elzakker de koffiestop hebben gehouden. Naar huis via Etten-Leur en Rijsbergen.

Op woensdag wordt de jaarlijkse Zeelandrit gereden. Vertrek om 08.00 uur bij De Snep aan de Rucphenseweg in Zundert. Afstand ruim 180km.

Op zondag vertrekken de A en B groep om 08.00 uur en de C groep om 08.30 uur vanaf De Valk in Wernhout.

23.08.2021

De meeste leden welke op zondagmorgen de gordijnen openden en de dreigende lucht zagen zullen gedacht hebben: ik ga niet fietsen vandaag. De opkomst bij alle groepen was dan ook aan de zeer magere kant.

De A groep vertrok met 6 man en zij zijn via Achtmaal, Nieuwmoer, Huijbergen, Ossendrecht door de polder richting Oesterdam en vervolgens naar Rilland om in Woensdrecht de koffiestop te houden. Terug naar huis via Mattemburg, Hemiolen, Nispen, Horendonk, Lange Schouw en Achtmaal.

Ook de B groep telde 6 deelnemers. Zij zijn via Achtmaal, Horendonk, Nispen, Wouwse Tol, Halsteren en Kladde naar Steenbergen gefietst waar de koffiestop is gehouden. Hierna via Welberg, Roosendaal, Nispen, Horendonk en Schijf terug naar huis.

De C groep was deze keer ook maar met 6 man. In tegendeel met de A en B groep, welke slechts wat gemiezer hebben ervaren, kregen zij reeds tussen Wernhout en Achtmaal een flinke regenbui te verwerken zodat zij besloten om in Achtmaal alvast maar de koffie te drinken. Hierna zijn ze via Roosendaal, Bosschenhoofd, Etten Leur, Sprundel en Klein Zundert naar huis gereden.

Komende zondag vertrek voor de A en B groep om 08.00 uur en de C groep om 08.30 uur vanaf De Valk in Wernhout.

De Zeelandrit welke voor afgelopen woensdag was voorzien is vanwege de bar slechte weersomstandigheden op die dag verschoven naar woensdag de 25e.

30.08.2021

Er is de afgelopen week heel wat afgefietst. Op woensdag is de uitgestelde Zeelandrit gereden over een afstand van ca. 185 km. Aangevuld met een aantal gastrijders een geslaagde onderneming van onze leden met geen enkel pechgeval.

Op zondag werd door de A groep wederom een grote tocht gereden. Wederom met een drietal gastrijders(sters) hebben 9 leden een rit gereden naar Kinderdijk. Via o.a. Liesbos, Zevenbergen, Moerdijk, Sliedrecht, Alblasserdam en Kinderdijk naar Groot Ammers voor de koffiestop. Hierna terug via Gorinchem, Sleeeuwijk, Nieuwendijk, Raamsdonkveer, Prinsenbeek, Liesbos en Rijsbergen. Onderweg getrakteerd op 2 lekke banden. Afstand ca. 175 km.

De B groep vertrok met 10 mannen en 1 vrouw voor een rit met bestemming Gilze. Via Minderhout, Baarle Nassau, Alphen en Riel werd in Gilze de koffiestop gehouden. Terug naar huis door het bos naar Chaam, Ulvenhout, Galderse Meren, Rijsbergen en Klein Zundert.

De C groep is met 9 man via Rijsbergen, Effen, Liesbos en Prinsenbeek naar De Elzakker gereden. Terug via Prinsenbeek, Liesbos en Rijsbergen.

Zondag vertrek voor de A en B groep om 08.00 uur en de C groep om 08.30 uur vanaf de Valk in Wernhout.

Op 12 september is er het Clubkampioenschap. Voor degenen die zich nog niet hebben ingeschreven, dit kan nog tot en met 5 september bij K. Jacobs.

06.09.2021

Niet alleen voor het corso was afgelopen zondag een hele mooie dag, ook voor ons fietsers waren de weersomstandigheden zeer fraai. Dit resulteerde ondanks het corso toch nog in een goede opkomst.

De A groep heeft met 8 man een rit gereden met als bestemming Hilvarenbeek. Deze plaats werd bereikt via Galderse Meren, Galder, Baarle Nassau, Alphen, Riel, Goirle en Biest Houthakker. Na de stop terug naar huis via Poppel, Baarle Nassau en Minderhout.

De B groep was met 8 man en 1 vrouw. Zij zijn via Sprundel, Etten Leur, Zevenbergen en Zevenbergse Hoek naar de Elzakker gereden onder Prinsenbeek voor de koffiestop. Terug naar huis via Liesbos, Breda, Effen en Galderse Meren.

Bij het vertrek van de C groep waren 9 leden present. Hiervan hebben 3 man het parkoers voor het clubkampioenschap verkend en de overige 6 hebben een rit gemaakt vie Oekel, Mastbos, Ulvenhout en Galder naar Meerseldreef waar bij de paters de koffiestop werd gehouden. De terugweg liep via Galder, Hazeldonk, Meer en Maxburg.

Voor a.s. zondag stond het clubkampioenschap geprogrammeerd. Helaas kan dit dan niet doorgaan vanwege het feit dat de route via Loenhout zou lopen en daar is op die dag het jaarlijkse bloemencorso. Nu zal het clubkampioenschap op 26 september gehouden worden. De leden zullen via een mail op de hoogte worden gehouden.

Nu wordt er zondag een normaal programma gefietst. Dat betekent dat de A en de B groep om 08.30 en de C groep om 09.00 uur vertrekken. Let op de gewijzigde vertrektijden!!

13.09.2021

Door het uitstellen van het clubkampioenschap werd er zondag door onze groepen een normaal programma gefietst met de aantekening dat alle groepen een half uur later vertrokken.

De A groep heeft met 8 leden de rit Klein Kanaal gereden. Achter door naar Wuustwezel, Brecht, ri. Schoten en daarna langs het kanaal naar St. Lenaerts om vervolgens ter hoogte van Rijkevorsel en de Industriezone Hoogstraten terug naar Wernhout te fietsen.

De B groep heeft eveneens met 8 man een rit naar de Zuid Westhoek gereden. Via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Huijbergen, Ossendrecht, Calfsven en Hoogerheide werd in Woensdrecht de koffiestop gehouden. Hierna via Mattemburg, Heimolen, Nispen, Visdonk en Achtmaal terug naar Wernhout.

De C groep tenslotte heeft met 9 man een rit gereden via De Maatjes, Nieuwmoer, Wildert en Essen Hoek voor de koffiestop. Terug naar huis via Nispen en Schijf.

Een aantal leden van de A en de B groep gaan vanaf vrijdag op pad voor een fietsweekend met als uitvalbasis Brielle.

De overige leden van deze groepen vertrekken op zondag om 08.30 uur vanaf de Valk in Wernhout waar de C groep om 09.00 uur zal vertrekken.

20.09.2021

Aan het fietsweekend hebben dit jaar 10 leden deelgenomen van de A en B groep. Op vrijdag zijn ze vanaf Wernhout vertrokken naar hun overnachtingsplaats in Brielle. Via Nieuwmoer, Huijbergen, Ossendrecht, Kruiningen, Kapelle, Zeelandbrug, Zierikzee, de Brouwersdam, Goedereede en de Haringvlietdam werd Brielle bereikt. Op zaterdag hebben ze een rit gefietst rond Rotterdam. Via Heenvliet, Spijkenisse, Heerjansdam, Alblasserdam, Krimpen a.d. IJssel, Kralingse Bos, Berkel en Rodenrijs naar Delft. Van hieruit via Maasland, Maassluis, Rozenburg weer terug naar Brielle. Voor de terugrit op zondag naar Wernhout kozen ze voor een andere route dan de heenreis. Via Hellevoetssluis, Haringvlietdam, Oude Tonge, Philipsdam, Nieuwe Vossemeer, Lepelstraat, Halsteren, Essen en Achtmaal werd Wernhout bereikt. Een zeer geslaagde onderneming met maar 2 lekke banden onderweg.

Door bovenstaand weekend was de bezetting bij de A en B groep maar magertjes. Bij de A groep was niemand op komen dagen daar er van de thuisblijvers nog enkelen hebben deelgenomen aan de Graveltocht in Rijsbergen.

De 5 aanwezigen van de B groep hebben een rit gereden welke voornamelijk door de Noorderkempen liep. Via de Gaard naar Meer, vervolgens via Meerle, Ulicoten en Baarle Nassau naar Zondereigen waar de koffiestop werd gehouden. Hierna richting Turnhout om vervolgens via Merksplas, Rijkevorsel, St. Lenaarts en Loenhout terug naar Wernhout.

De C groep was met 8 man en hebben een rit gereden welke via Rijsbergen, Mastbos, Ulvenhout naar Meerseldreef voor de pauze. Hierna via Rijsbergen, Pannenhoef en Klein Zundert terug naar huis.

Op zondag wordt dan het uitgestelde clubkampioenschap verreden. Degenen die zich hebben opgegeven krijgen bericht hoe laat zij aanwezig moeten zijn. Ongeacht de weersomstandigheden gaat het zeker door.

27.09.2021

Het jaarlijkse clubkampioenschap van afgelopen zondag is een geslaagde onderneming geworden. Goede deelname, goed fietsweer, een mooie route en stof voor een goede nababbel. Hulde aan de organisatoren en de vrijwilligers welke dit kampioenschap hebben mogelijk gemaakt.

Zoals altijd wordt het clubkampioenschap gehouden in de vorm van een tempoproef, dus niet wie de snelste tijd rijdt maar degenen die zich kampioen kan noemen heeft het parkoers gereden aan de juiste snelheid welke hij van te voren heeft aangegeven. Onderweg zijn er controles voor de tussentijden. De organisatie kent de precieze afstand van het ene naar het andere punt. Iedere seconde die men teveel of te weinig rijdt aan de opgegeven snelheid is een strafpunt. En uiteraard is degene kampioen welke de minste strafpunten heeft. De snelheden waaruit men kan kiezen variëren van 16 km. tot 36 km. per uur.

Vanaf zondag a.s. zijn de vertrektijden voor alle groepen 09.00 uur bij ons clublokaal De Valk in Wernhout.

11.10.2021

Nadat de vorige zondag de regen spelbreker was geweest voor ons fietsers, afgelopen zondagmorgen was het droog, weliswaar mistig en frisjes maar al bij al redelijk fietsweer.

Dus stonden om 9.00 uur een redelijk aantal fietsers van de verschillende groepen klaar voor hun wekelijks clubrit.

Zo heeft de A groep een rit gereden welke hen via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Essen Hoek en Bergen op Zoom naar Moerstraten voerde voor de koffiestop. Hierna zijn ze via Roosendaal, Nispen, Lange Schouw en Achtmaal terug huiswaarts gefietst.

De B ploeg is via Achtmaal, Horendonk, Nispen en Bergen op Zoom naar Trapke Op onder Huijbergen gereden voor hun koffiestop. Na de pauze ging het via Wouwse Plantage, Nispen, Roosendaal en Schijf weer terug naar huis.

De C ploeg tenslotte heeft een van hun winterrondjes gereden. Via de Maatjes, Nieuwmoer en Wildert naar Essen Hoek voor hun koffiestop en daarna via Nispen en Schijf naar huis.

Ook hebben een aantal leden ook al een eerste verkenning gedaan voor de Veldtoertocht.

Volgende zondag staat de sluitingsrit op het programma. Alle groepen vertrekken om 09.00 uur en rijden een rit welke hen weer om ongeveer 11.00 zal terugvoeren naar ons clublokaal De Valk in Wernhout voor een gezamenlijke lunch.

18.10.2021

Het was zondagmorgen gezellig druk bij ons clublokaal, het overgrote deel van de actieve leden had zich verzameld voor het deelnemen aan de sluitingsrit van het seizoen 2021. Een seizoen wat pas begonnen werd op 23 mei vanwege de coronamaatregelen.

Alle drie de groepen van onze vereniging hebben een kleinere rit gereden dan normaal, zodat ze om 11.00 terug konden zijn in Wernhout. Het seizoen werd namelijk afgesloten met een gezamenlijke lunch welke voortreffelijk was en waarbij ook enkele, door verschillende oorzaken niet actieve leden hebben aangezeten.

Dat het officiële seizoen nu voorbij is wil niet zeggen dat we in de komende periode zullen stilzitten, er wordt namelijk in de winter gewoon doorgefietst, weliswaar niet alleen op de weg maar ook in het veld.

Op de weg wordt er steeds om 09.00 uur vertrokken bij ons clublokaal. Ter plaatse wordt bekeken of er in groepen gefietst wordt.

Voor de veldtoerders wordt er onderling afgesproken waar men gaat deelnemen. Een kalender is nog niet bekend maar a.s. zondag kunnen zij al terecht bij onze zustervereniging de Trappistentrappers.

25.10.2021

Op de eerste zondag na het afsluiten van het officiële fietsseizoen waren de weersomstandigheden dermate goed dat er toch nog een 15 tal leden om 09.00 uur klaar stonden voor een clubrit op de weg.

Terwijl de leden van de A groep met 8 man met een zoontje van een van hen, deelnemers waren aan de veldtoertocht van onze zustervereniging de Trappistentrappers, gingen er 8 leden van de B groep van start voor een rit welke hen via Klein Zundert, Zandspui, Liesbos en Prinsenbeek naar de Elzakker voerde, waar de koffiestop werd gehouden. Terug naar huis ging het via Langeweg, Zwartenberg, Etten Leur en Sprundel.

De 7 leden van de C groep hebben een rit gereden via De Maatjes, Nieuwmoer en Wildert naar Essen Hoek voor de koffiepauze. Daarna terug naar huis via Nispen, Roosendaal en Schijf.

Komende zondag hebben de veldtoerders een rit in Essen op het programma staan. Voor de leden welke liever de weg op gaan wordt er weer om 09.00 vertrokken vanaf De Valk in Wernhout.

08.11.2021

Het lijkt er op dat veel van onze leden een rustperiode hebben ingelast. Dit valt af te leiden aan de belangstelling voor de zondagse ritten.

Zo zijn de leden van de A groep niet meer present voor ritten op de weg, maar verschillende van hen zijn wel actief in het veld.

Waren vorige week nog 9 leden present van de B groep, afgelopen zondag waren zij maar met 6. Zij hebben een rit gereden met veel wind via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Huijbergen en Hoogerheide weer terug via Huijbergen en een koffiestop bij Trapke Op. Daarna via Wouwse Plantage, Nispen, Horendonk en Schijf terug naar huis.

De C groep heeft een winterrondje gereden met 7 man via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Essen Hoek naar Wouwse Plantage voor de koffiestop. Terug via Nispen en Schijf.

Zondag hopen we met meer leden weer de winterritten te kunnen fietsen. Vertrek voor alle groepen om 09.00 uur vanaf De Valk in Wernhout.

15.11.2021

De vrijdag afgekondigde maatregelen i.v.m. het Coronavirus treffen ook onze vereniging. Zo kunnen we eveneens als vorig jaar weer ons jaarlijks teerfeest niet door laten gaan. Verder zijn we ook nog in het ongewisse of we de Veldtoertocht, voorzien voor 2 januari, kunnen organiseren.

Niettemin wordt er toch nog gefietst. Zo stonden er zondagmorgen 14 leden klaar om een wegrit te fietsen. Gelijk verdeeld over de B en C groep.

De B groep heeft een ronde gereden met Gilze als bestemming. Die werd bereikt ia Galder, Chaam en Alphen. Na de koffiestop daar is er teruggereden via de Slingerdreef, Ulvenhout, Galderse Meren en daarna langs de AA of Weerijs terug naar huis.

De C groep is via Klein Zundert naar de Elzakker onder Prinsenbeek gefietst. Terug ging het via Etten Leur en Rijsbergen.

Van de A groep hebben verschillende leden deelgenomen aan de Veldtoertocht in Alphen. Voor hen staat er a.s. zondag een rit op het programma in Kalmthout. Dit uiteraard onder voorbehoud daar ook in Belgie de maatregelen strenger zijn geworden.

Voor de activiteiten op de weg wordt er zondag weer voor alle groepen vertrokken om 09.00uur bij De Valk.

23.11.2021

Het was zondagmorgen een natte boel buiten. Vandaar dat de belangstelling van onze leden om de weg op te gaan niet heel groot was. Degenen die wel aanwezigen waren hebben nog even gewacht tot het opklaarde en vertrokken toen in een groep van B en C rijders. Uiteraard werd er toen gefietst aan het tempo wat de C groep meestal rijdt. Via Achtmaal, Lange Schouw, Visdonk, Nispen ri. Wouwse Tol en daarna naar Wouwse Plantage voor de geplande koffiestop. Helaas werd de deur gesloten toen daar aangekomen werd met als reden dat men deze dag niet veel mensen verwachtten vanwege het weer. Dan werd er maar doorgereden naar Essen Hoek voor de pauze. Hierna via Essen, Horendonk en Schijf terug naar huis.

Van de A groep hebben er 4 man deelgenomen aan de Veldtoertocht in Kalmthout. Ook zijn er aan aantal welke in onze eigen omgeving een rit in het veld hebben gereden.

Laat ons hopen dat volgende zondag de weersomstandigheden beter zijn wanneer er om09.00 uur vertrokken wordt vanaf De Valk voor een wegrit.

29.11.2021

De weersvooruitzichten tijdens de afgelopen 2 zondagen hebben er voor gezorgd dat de animo om de weg op te gaan voor de wekelijkse clubrit onder onze leden miniem was. Slechts enkele B en C groepsleden waren om 09.00 present bij het clublokaal. Op beide zondagen werd er dan ook beslist om samen een rit te fietsen met het tempo van de C groep. Nog opgemerkt kan worden dat afgelopen zondag beslist werd om geen pauze in te lassen om voor de verwachte buien thuis te kunnen zijn.

De leden van de A groep daarentegen zijn wel zeer actief geweest in het veld. Vorige zondag hebben er 4 leden deelgenomen aan de veldtoertocht in Kalmthout en verschillende andere leden hebben de bossen en velden doorkruist in eigen contreien. Dan afgelopen zondag zijn ze gaan deelnemen iets verder van huis. Namelijk 7 leden hebben de verplaatsing gemaakt naar Reusel om daar deel te nemen aan een veldtoertocht.

Dan een heel andere activiteit. Vorige week heeft onze vereniging met 11 man sterk meegeholpen met het verwijderen van vliegdennen op landgoed De Moeren. Dit als tegenprestatie voor het feit dat we tijdens onze jaarlijkse veldtoertocht gebruik mogen maken van het terrein van de De Moeren.

Laat ons hopen dat a.s. zondag de vooruitzichten eens beter zullen zijn en dat er dan zowel op de weg als in het veld meer belangstelling is.

Zoals gewoonlijk wordt er voor de wegritten om 09.00 uur vertrokken bij De Valk in Wernhout. Degenen die het veld in gaan spreken onderling waar zij zullen gaan deelnemen.

06.12.2021

Voor het tweede jaar achtereen heeft het bestuur van onze vereniging het besluit moeten nemen om de jaarlijkse veldtoertocht, die deze winter op 2 januari zou plaatsvinden, te moeten afgelasten. Reden daarvoor de maatregelen die zijn opgelegd i.v.m. met de Coronacrisis. Laat ons hopen dat er vlug een einde komt aan alle beperkingen die we opgelegd krijgen.

Dan de zondag waarop pakjesavond gevierd wordt was er voor ons geen surprise in de vorm van mooie fietsomstandigheden. De overvloedige regenval tijdens de nacht en vroege ochtend zorgde er weer voor dat de animo om de fiets te nemen weer uiterst klein was. Slechts enkele leden van de B en C groep waren om 09.00 uur aanwezig. Zij besloten dan ook om weer gezamenlijk een rit te rijden aan het tempo van de C groep.

De A groep was beter vertegenwoordigd. Bijna voltallig vertrokken zij, niet op de wegfiets maar met de mountainbike. Zij hebben daarmee een gecombineerde weg-veldrit gereden.