21-05-2023

Tre Fontane Trappers, ofwel de mensen die onderweg zijn naar Rome hebben er op dit moment (maandag) 5 etappes op zitten. Zij hebben nog 15 etappes te gaan, waarvan zeker nog een aantal zeer pittige bergetappes. Volgens berichten gaat het hen voorspoedig.

Daarnaast wordt er “thuis” uiteraard ook gefietst. De A-groep is richting Hoge Mierde gereden met de koffiestop daar. Ruim 100 kilometer op de teller. De B-groep is vertrokken richting Ravels in België. Helaas onderweg te maken met enkele omleidingen waarvan eentje zelfs over een grintpad. Zonder lekke banden of kleerscheuren overigens. Helaas gaan niet alle adressen voor een kopje koffie bijtijds open, waardoor de koffiestop pas in Alphen kon worden gedaan. Daarna weer terug richting Wernhout. De B-groep had daarmee ruim 90 kilometer bij elkaar. De C-groep hadden de koffiestop in Meerseldreef met een mooie 55 kilometer.

Programma:

1e Pinksterdag:

A-groep rondje Oesterdam 100 kilometer, vertrek 8 uur, De B-groep rijdt een rondje van 90 kilometer naar Nieuw Vossemeer, vertrek 8 uur, C-groep rijdt een eigen rondje.

2e Pinksterdag:

De A-groep rijdt een rondje van 100 kilometer naar Gilze, vertrek 8 uur. De B-groep 90 kilometer naar Beerse, vertrek 8 uur. De C-groep rijdt wederom een eigen rondje.

 

18-05-2023 (Hemelvaartdag)

Op deze dag is gekeken naar de wind en werd besloten tezamen met A- en B-groep naar Hilvarenbeek te rijden. Met weer een mooie 100 kilometer op de teller. De mensen van de C-groep hebben een mooie 50 kilometer gereden met een koffiestop bij Hof van Holland.

 

12-05-2023

Een mooi fietsweekend achter de rug

Ondanks dat de voorspellingen niet zo gunstig waren voor regen zijn de A, B en C groepen toch hun ritten gaan rijden. De wind was in ieder geval zeer gunstig dus is de A-groep vertrokken voor een rondje Drimmelen via Liesbos, Zevenbergen, Moerdijk. In Drimmelen werd de koffie genuttigd. Daarna weer terug naar Wernhout via Made, Terheijden, Prinsenbeek en Etten-Leur. Goed voor 98 kilometers. Daarentegen is de B-groep vertrokken voor een rondje Oesterdam. De rit ging via Nieuwmoer, Wildert, Ossendrecht, Zandvliet en via de Oesterdam naar Tholen voor de koffiestop. Daarna weer in een mooi tempo terug naar Wernhout. Via halsteren, Wouwse Plantage, Nispen, Achtmaal werd Wernhout bereikt. Een mooie rit van 100 kilometers. De C-groep hebben weer hun eigen rondje gereden van 55 kilometer. Hun koffiestop was in Meerseldreef.

Programma:

Op Hemelvaartdag wordt ook gefietst. In overleg…

Aanstaande zondag rijdt de A-groep een rondje van 100 kilometer naar Nieuw Vossemeer, vertrek om 8 uur. De B-groep gaat naar Drimmelen (95 kilometer), vertrek 8 uur. De C-groep eigen keuze, vertrek 9 uur.

 

07-05-2023

Uiteindelijk een aangenaam temperatuurtje…

Deze zondagmorgen werd door meerdere rijders nog getwijfeld om te vertrekken, maar na enkele druppels die we mochten ontvangen toch onderweg gegaan. De A-groep reed een rondje naar Drimmelen. Een rit van 100 kilometers De B-groep heeft ook ontzettend lekker gefietst met 8 renners! Zij reden via de Oesterdam met de wind in de rug richting Tholen (stond trouwens bijna geen wind??) waar op het terras koffie werd gedronken met een lekkere appeltaart. Daarna  konden wij onze rit vervolgen naar huis. Met een mooie 100 kilometer op de teller kunnen we weer terug kijken naar een mooie fietsdag. De C-groep reden hun eigen rondje. Diegene die besloten niet te starten (of niet mee konden) moeten achteraf misschien wel spijt hebben. Volgende zondag weer een nieuwe rit!

Programma:

De A-groep rijdt naar Nieuw Vossemeer, afstand plm. 100 kilometer. De B-groep rijdt een rondje naar Drimmelen, ook ongeveer 100 kilometer. De C-groep rijdt weer haar eigen rondje.

 

30-04-2023

De B-groep reed deze frisse ochtend met 11 personen richting Zoersel. Een mooie rit die erg in de smaak viel doordat veel bosrijk gebied werd aangedaan. Helaas waren we al om kwart voor 10 in Malle waar we voor een gesloten cafédeur stonden. Dus maar doorgereden naar het Klein Kanaal waar besloten werd om de stop bij Trapke Op te doen. Daarna via Sint Leenaarts, Brecht en Loenhout weer naar Wernhout. Hoe het de A- en B-groep is vergaan is de schrijver helaas niet bekend.

 

27-04-2023 (Koningsdag)

Met één gezamenlijke groep van A- en B-renners werd deze dag een rit gereden naar Gilze. Vooral de harde tegenwind op de heenweg speelde daarbij behoorlijk parten. Erg blij dan ook toen we bij ‘den Brooy’ in Gilze arriveerden waar het kopje koffie er goed in ging. Gelukkig was de terugreis dankzij wind in de rug een stuk makkelijker. Wel lekker ruim 80 kilometer in de benen.

 

23-04-2023

Grote opkomst deze zondag!

Het was een grote opkomst deze zondag. De A-groep met 8 personen en de B-groep met maar liefst 12 renners aan de start deze ochtend. Hopen dat dit een opmars is van een mooi seizoen. De A-groep reden een rondje Klein Kanaal, goed voor een goeie 90 kilometers. De B-groep vertrok vanuit Wernhout richting Dinteloord. De rit ging via Rucphen, Zegge, Stampersgat, Dinteloord waar ook tevens onze koffiestop werd gehouden! Daarna vertrokken aldaar richting huis via Bloemendijk richting Oud Gastel waar we onderweg helaas een valpartij moesten betreuren. Gelukkig zonder grote gevolgen maar toch… Na even wat rust kon de ongelukkige weer op eigen kracht mee door. Gelukkig dus goed afgelopen, misschien morgen wat spierpijn! Verder is alles goed gegaan met toch weer best een windje richting huis, maar we hebben eigenlijk verders lekker gefietst met een redelijk zonnetje en een mooie 85 kilometers in de benen! De C-groep reed een eigen rondje met een koffiestop in Essenhoek, goed voor 50 kilometer.

Het programma komende week:

Op Koningsdag wordt ook gefietst volgens de kalender:

A-groep naar Woensdrecht, vertrek 8:30 uur, B-groep naar Gilze, vertrek 8:30 uur! De C-groep een eigen rondje, vertrek om 9:00 uur

Komende zondag 30 april: LET OP: A- en B-groep vertrek om 8:00 uur!

A-groep naar Steenbergen, vertrek 8:00 uur, B-groep naar Zoersel, vertrek 8:00 uur. De C-groep rijdt wederom een eigen rondje, vertrek 9:00 uur

 

16-04-2023

De A- en B-groep van RTC Zundert rijden een gezamenlijke rit!

Deze Zondag werd met een flinke groep van A en B renners in verband met een stevige wind vertrokken voor een rondje naar Zevenbergen. In het eerste gedeelte hadden we ook te maken met motregen. Ondanks één lekke band  ging het redelijk goed. De koffiestop was bij café Proost in Zevenbergen. Daarna weer terug met gelukkig nu de wind redelijk in de rug! Een mooi rondje met  ruim 80 kilometers in de gespierde koersbenen. De C-groep heeft ook haar rondje gereden vanaf Wernhout, Rijsbergen, Etten-Leur, Sprundel, Schijf, Horendonk, Essen, Nieuwmoer, Achtmaal. Een mooie rit met ongeveer 60 kilometer in de pocket! Het valt op dat verschillende leden nog in de winterslaap verkeren. Het wordt zo langzaam aan wel tijd voor ontwaken. Maar zeg zelf, het weer zit tot nog toe ook niet echt mee!

Het programma voor aanstaande zondag:

A-groep: een rondje Gilze 85 kilometer, vertrek 8:30 uur. De B-groep rijdt een rondje Dinteloord 75 kilometer, vertrek eveneens 8:30 uur. De C- groep rijdt een eigen rondje, vertrek 9:00 uur!

 

10-04-2023 Tweede paasdag

De A-groep deed een rondje Dinteloord via Rucphen, Zegge, Langenberg, Stampersgat, Dinteloord waar de koffiestop was. Terug via Gastels Sfeer, Vroenhout, Nispen, Lange Schouw, Achtmaal, weer in Wernhout. De B-groep reed een rondje Gilze, deze keer met aanzienlijk meer wind, maar wel lekker gefietst en weer een mooie 70 kilometer erbij voor het klassement. De C-groep maakte een rondje naar eigen invulling via de Maatjes, Nieuwmoer, Wildert met de koffiestop in Essenhoek! En weer terug via Essen, Schijf, Wernhout ook weer 55 kilometer!

Programma:

Voor volgende week A-groep rondje Zevenbergen 85 kilometer, vertrek 8:30 uur. B-groep rondje Woensdrecht 75 kilometer, vertrek eveneens 8:30 uur. C-groep een rondje eigen keuze, vertrek 9:00 uur.

 

09-04-2023 Eerste paasdag

Nadat een aantal renners zaterdag in Zeeland al een flinke rit van 160 kilometer gereden te hebben, is de A-groep op eerste paasdag vertrokken voor een rondje Zevenbergen. De B-groep kozen voor een rit richting West Brabant via Horendonk, Nispen, Bergen op Zoom, Moerstraten. De koffiepauze was bij Gastels Sfeer! Na de pauze terug via Oud Gastel, Zegge, Schijf waarbij wij in de ronde van Schijf terecht kwamen, maar zonder dat wij de renners overigens in de weg reden. Gelukkig! Een rit van een goede 80 kilometer. De C-groep was op eerste paasdag goed vertegenwoordigd met een mooi rondje van 55 kilometer naar Meerseldreef, waar ook de koffie genuttigd werd. Terug via Galderse meren, Rijsbergen, Pannenhoef, Klein Zundert naar Wernhout!

 

02-04-2023

RTC Zundert herpakt zich na regenweekend van vorig weekend!

Met een mooie opkomst van vele leden is de A-groep vertrokken voor rondje Gilze via Breda, Ulvenhout, Bavel naar Gilze waar de koffie genuttigd werd! Na de koffiestop terug via Goirle, Alphen, Chaam, Strijbeek, Galder naar Wernhout. Wat goed is voor 79 kilometer. De B-groep vertrok met 10 personen voor rondje Zevenbergen van 70 kilometer. Het eerste deel was  moeizaam door de koude zure tegenwind waar doorheen getrapt moest worden! De rit ging via Oekel, Effen, Prinsenbeek, Langeweg naar Zevenbergen waar de koffie genuttigd werd en die ging er goed in. Na de koffiestop terug naar huis met een heerlijke wind in de rug. Via Hoeven, Sint Willebrord, Vosdonk in Etten-Leur, Klein Zundert naar Wernhout. De C-groep heeft een rit  via Rijsbergen, Galder,  Meerseldreef waar de koffie genuttigd werd! Terug weer via Galder, Rijsbergen, Wernhout, Wuustwezel, de Maatjes in Nieuwmoer, Achtmaal terug naar Wernhout. Goed voor 60 kilometers.

Programma’s voor eerste en tweede Paasdag.

Eerst paasdag:

A-groep rondje Dinteloord 85 kilometer, vertrek 8:30 uur. De B-groep rijdt een rondje Steenbergen 70 kilometer, vertrek ook 8:30 uur. De C-groep rijdt eigen rondje, vertrek 9:00 uur.

Tweede paasdag:

A-groep rondje Steenbergen 85 kilometer, vertrek 8:30 uur. De B-groep gaat naar Gilze 75 kilometer, vertrek 8:30 uur. De C-groep wederom een eigen rondje, vertrek 9:00 uur.

 

19-03-2023

RTC Zundert mooi fietsweekend achter de rug

Zondagmorgen 19 maart met een mooie opkomst van zowel alle groepen vertrokken met weinig wind, wel bewolkt maar in ieder geval droog deze keer.

De A-groep ging voor een rondje Klein Kanaal i.v.m. afsluiting Woensdrecht. Goed voor een rit van 77 kilometer en met een mooi gemiddelde. De rit ging via Wuustwezel, Brecht, St. Job in ’t Goor, koffiestop Trapke Op en weer richting huis via St. Lenaarts, Rijkevorsel, Hoogstraten, Terbeek naar Wernhout. De B-groep had gekozen voor rondje Putten. Goed voor 73 kilometer en een best gemiddelde en opkomst. Gereden via Wuustwezel, Kalmthoutse heide, Putten, Ossendrecht. Na de koffiestop bij Trapke Op via Wouwse Plantage, Nispen, Langdonk Roosendaal, Lange Schouw, Schijf, Zundert naar Wernhout.De C-groep is ook vertrokken vanuit Wernhout richting Nieuwmoer, Hoek, Nispen, Horendonk, Lange Schouw, Schijf, Moeren, Zundert naar Wernhout. Goed voor een mooie 50 kilometer in de beentjes en onderweg natuurlijk ook een koffiestop bij Essenhoek. Het was weer een mooi fietsweekend.

Voor volgend weekend is het programma:

A-groep rondje Gilze, vertrek 9:00 uur. De B-groep ook Gilze, vertrek 9:00 uur. De C-groep rondje naar eigen keuze, vertrek 9:00 uur.

 

12-03-2023

Natte en winderige rondjes RTC Zundert

Zondagmorgen 9.00 uur met wel een redelijk goede opkomst toch ondanks motregen en behoorlijk windje zijn de groepen van start gegaan.

De A-groep voor rondje Zondereigen met koffiestop aldaar en terug via Wortel, Rijckevorsel, Loenhout, Wernhout. De B-groep daarentegen via Achtmaal, Essen, Nispen en stukje Brabantse Wal, Wouwse Plantage met koffiestop bij Trapke Op, wat een opluchting was dat we daar waren met behoorlijk wat tegenwind. Na de koffie kwam natuurlijk de beloning, wind in de rug richting huis. Was weer mooi ritje en uiteindelijk toch weer blij om die kilometers in de benen te hebben. Toch een mooie 72 kilometers. De C-groep ook gereden, een eigen rondje van een 50 kilometer via Wernhout, Loenhout, Wuustwezel, Nieuwmoer, Essen, Schijf en Achtmaal.

Programma:

A-groep rondje Woensdrecht 75 kilometer. B-groep rondje Woensdrecht 70 kilometer. De C-groep eigen keuze rondje. Vertrek alle groepen om 9:00 uur.

 

05-03-2023

Met nog een terugblik op een goed bezochte voorjaarsvergadering zijn we zondag gestart met het nieuwe seizoen.

Zondagmorgen zijn vele renners van A-B-C van start gegaan om 9:00 vanuit het Clubhuis te Wernhout om een eigen rondje te rijden, om ongeveer allemaal weer terug te zijn omstreeks 11:00 uur. Terug bij het Clubhuis te zijn aangekomen werd er weer een lekker bakje koffie geschonken met wat lekkers. Daarna werd er nog lang nagepraat onder het genot van diverse drankjes.

Programma:

Volgende week gaan we natuurlijk weer volgens de Tourkalender fietsen. Om te beginnen gaat 12 maart de A-groep starten om 9:00 uur met rondje Zondereigen van 75 kilometer. De B-groep ook om 9:00 uur rondje Wouwse plantage van 70 kilometer.  De C-groep eigen rondje en vertrek ook om 9:00 uur. Dit is tevens voor de C-groep voor het hele seizoen hun vaste vertrektijd! Wij wensen ieder een heel sportief en veilig fietsseizoen en hopelijk een heel mooi voorjaar en zomer!