06.01.2020

De 40e editie van onze jaarlijkse veldtoertocht afgelopen zondag mag als zeer geslaagd genoemd worden. Niet alleen het weer was onze gunstig gezind maar ook over de belangstelling voor deelname aan onze tocht kunnen we meer dan tevreden zijn. Wij konden 850 deelnemers begroeten welke hebben genoten van een hele mooie route.

De inspanningen van de mensen van de werkgroep welke de route hebben uitgezet en welke ook verschillende keren wat kleine aanpassingen hebben moeten doen aan de route, zijn zodoende beloond. Ook hebben zij bij deelnames aan andere tochten reclame gemaakt voor onze tocht. Daarnaast hebben bijna alle leden en nog een aantal vrijwilligers op de dag van de tocht zelf op verschillende manieren hun bijdrage geleverd voor het slagen van het evenement. Na afloop was er nog een nazit welke traditioneel nog heel gezellig was.

Voor a.s. zondag kunnen onze eigen leden weer zelf de fiets op. Zo wordt er om 09.00 uur vertrokken voor een wegrit. Afhankelijk van de belangstelling wordt er in 2 groepen gereden.

Voor onze veldtoerders staan er op de kalender 2 ritten n.l. Wortel en Putte. Onderling wordt afgesproken waar men zal gaan deelnemen en hoe het vervoer geregeld wordt.

13.01.2020

Ondanks een dreigende lucht en een stevige wind stonden er zondagmorgen toch nog 8 liefhebbers om 09.00 uur bij De Valk in Wernhout om een zgn. winterritje op de weg te gaan maken.

De route liep via het buitengebied van Wuustwezel en Achterbroek naar Kalmthout en vervolgens via de Kalmthoutse Heide naar onze pauzeplaats Trapke Op tussen Huybergen en Wouwse Plantage. Bij aankomst daar voelde we de eerste regendruppels. Gelukkig zette de regenval niet echt door en met de wind grotendeels gunstig zijn ze via Wouwse Plantage, Nispen, Horendonk en Achtmaal naar huis gefietst.

Onze veldtoerders zijn met 7 man naar Wortel getrokken om daar bij onze zuiderburen een mooie veldtoertocht te rijden.

Voor zondag vertrekken we weer om 09.00 uur voor een de wegrit en de veldtoerders gaan deelnemen aan de veldtoertocht in Etten Leur. Tijd van vertrek wordt nog onderling afgesproken.

 20.01.2020

De waarschuwing voor plaatselijke gladheid op zondagmorgen zal wel van invloed zijn geweest op de belangstelling voor deel te nemen aan de wekelijkse wegrit. Slechts 6 man vertrokken om 09.00 uur bij De Valk. Leuk was wel dat van iedere groep er fietsers waren. Gezien de samenstelling werd besloten niet te ver van huis te gaan. Via Oekel werd er koers gezet naar het Mastbos om vervolgens via Ulvenhout en Strijbeek in Meerseldreef de koffiepauze te houden. Hierna via Galder, Galderse Meren, Tiggeltseberg en Klein Zundert weer terug naar huis.

Onze veldtoerders waren met 6 afgezakt naar Etten Leur voor de Veldtoertocht daar. Terwijl er ook nog enkele leden de route hiervan onderweg hebben opgepikt. De tocht liep voor onze leden over bekend terrein.

Voor zondag a.s. wordt er weer om 09.00 uur vertrokken voor de wegrit. Onze deelnemers aan veldtoertochten kunnen kiezen uit Kalmthout, Huijbergen(Trapke Op) en Wechelderzande . Onderling wordt zaterdag besloten waar men gaat deelnemen en de wijze van vervoer er naar toe.

27.01.2020

De animo onder onze leden om in dit winterseizoen de fiets te pakken op zondagmorgen staat tot heden toe op een laag pitje. Ook afgelopen zondagmorgen konden we maar 5 deelnemers tellen voor de wegrit. Ook nu waren al onze groepen vertegenwoordigd. Bij het vertrek was het weliswaar nog frisjes maar al bij al was het heel mooi fietsweer. Via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert en Huijbergen werd er naar Wouwse Plantage gereden waar de koffiestop werd gehouden. De terugweg liep via Nispen, Visdonk onder Roosendaal en Schijf.

Onze veldtoerders hebben met 6 man deelgenomen aan de goed bezochte Veldtoertocht in Kalmthout. Van hen waagden zich 3 man aan de grootste afstand van 56 km.

Voor zondag a.s. vertrekken we weer om 09.00 uur vanaf De Valk in Wernhout voor de winterwegrit. Voor de veldtoertochtrijders staat enkel Hoogstraten op het programma. Zoals gewoonlijk wordt er onderling de tijd van vertrek en wijze van vervoer afgesproken.

Verder worden de leden verzocht om suggesties m.b.t. het samenstellen van het fietsprogramma kenbaar te maken aan resp. J. Kustermans voor de A ploeg en R. Wirix voor de B ploeg.

Op donderdag hebben wij onze Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Ondanks de vele Agendapunten kende deze vergadering een vlot verloop. De aftredende bestuursleden werden herkozen en er werd ook nog teruggeblikt naar het 40 jarig bestaan van de vereniging vorig jaar.

Dan werden we zondag voor de derde opeenvolgende keer weer gedwarsboomd door de weersomstandigheden. Hierdoor was de animo om met de fiets er op uit te trekken minimaal. Van onze veldtoerders zijn er een aantal naar Oosterhout geweest en een aantal anderen hadden voor deelname in Kalmthout gekozen. Op de weg zijn er enkele individueel op uit getrokken.

Laat ons hopen dat het op carnavalszondag beter weer zal zijn niet alleen voor ons maar ook voor de carnavalsvierders.

Voor de wegrit verzamelen wij ons weer dan om 09.00 uur bij De Valk.

Onze veldtoerders hebben voor de laatste rit van het seizoen gekozen om naar Essen-Wildert te trekken. Vertrekuur en wijze van vervoer wordt onderling afgesproken.

02.03.2020

Ook onze openingsrit verliep onder stormachtige omstandigheden. Het zal ongetwijfeld ook de oorzaak zijn dat er een aantal vaste deelnemers aan de wekelijkse clubritten ontbraken. Daarentegen waren er ook weer een enkelen wel aanwezig die de afgelopen weken niet actief waren geweest. Om 9 uur vetrokken de 3 groepen voor ieder een eigen route. Dit vertrek verliep wel wat chaotisch zodat er enkele leden zich van groep vergisten. Een lid was zelfs te laat eer hij het opmerkte en is vergeefs op pad geweest om de juiste groep te vinden.

Zo rond de klok van 11 uur waren alle groepen weer teruggekeerd bij De Valk om daar van de koffie (of thee) te genieten.

Laat ons hopen dat we volgende zondag eindelijk eens onder betere omstandigheden kunnen fietsen. Alle groepen vertrekken dan om 09.00 bij ons clublokaal. De A groep heeft een rit welke Wortel als pauzeplaats zal kennen. Voor de B groep is Woensdrecht de bestemming terwijl de C groep bij aanvang van de rit zal beslissen waar zij naar toe fietsen.

09.03.2020

Ook tijdens de tweede rit van het seizoen hadden we weer te maken met een stevige wind. Van de A groep hebben 5 leden deelgenomen aan de Ename Classic in België waar zij de rit hebben gereden van 120 km. Dit was ook de reden dat de wel aanwezige leden van de A groep bij het vertrek aan ons clublokaal zich aansloten bij de B groep. Zo vertrokken er 10 mannen en 1 vrouw voor een rit welke via Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Huijbergen en Hoogerheide naar Non Plus Ultra in Woensdrecht voerde. Daar aangekomen viel er een buitje. Na de pauze ging het via de Rijzende Weg, Hoogerheide, Huijbergen, Wouwse Plantage, Nispen en Schijf huiswaarts.

De C ploeg ging met 7 man op pad voor een rit via De Maatjes, Nieuwmoer, Wildert naar Essen Hoek waar men de koffiestop heeft gehouden. Daarna naar huis via Essen en Schijf.

Voor zondag a.s. staat voor de A groep een rit met bestemming Woensdrecht op het programma. De B ploeg heeft dan weer Gilze als bestemming en de C ploeg bepaalt bij het vertrek waar hun rit naar toe zal voeren. Dat vertrek is nog voor alle drie de groepen om 09.00 uur bij De Valk in Wernhout.