03.09.2018

Volgens verwachting was de belangstelling van onze leden voor de wekelijkse clubritten op zondag i.v.m. het Bloemencorso beduidend minder dan normaal.

Zo heeft de A groep met 7 man een ritje gereden met Ossendrecht als bestemming. De B groep heeft eveneens met 7 man een ritje gereden welke  als verste punt Hoogerheide had met de koffiestop bij Trapke Op.

Voor zondag a.s. wordt door deze groepen voor het laatst dit seizoen vertrokken om 08.00 uur.

De A groep heeft dan Willemstad als bestemming en de B groep gaat in Castelre pauzeren.

De C groep vertrekt vanaf zondag om 09.00 uur vanaf De Valk in Wernhout.

Voor de clubkampioenschappen op 23 september hebben de leden inmiddels de uitnodiging ontvangen en we willen hen er op attenderen tijdig hun inschrijving te bevestigen.

10.09.2018

Het afgelopen weekend waren onze leden beide dagen actief.

Op zaterdag werd door enkele leden deelgenomen aan de Yellow Jersey Classic in Rucphen-St.Willebrord.

En 8 leden hebben vanaf Kinderdijk aan de jaarlijkse IHC- toertocht deelgenomen.

Of het een en ander te maken had met de opkomst op zondagmorgen zullen we niet weten. Feit is dat de bij de A groep en de B groep de opkomst beneden het normale was.

D A ploeg heeft een rit gereden naar Willemstad. Zij vertrokken via Etten Leur, Zevenbergen Klundert, Noordschans om zo Willemstad te bereiken voor de koffiestop. Daarna zijn ze via Oudemolen, Standdaarbuiten, Zegge en Rucphen weer terug naar Wernhout gefietst.

De B ploeg had Castelre als koffiestop. Via Strijbeek, Chaam, Ulicoten werd Castelre bereikt. Om aan heen aanvaardbaar kilometertal te komen werd besloten om via Wortel, Merksplas, Rijkevorsel, De Kluis onder Hoogstraten, en Maxburg terug naar huis te rijden,

Voor zondag a.s. hebben zowel de A als de B groep Gilze als bestemming op het programma staan. De A ploeg rijdt wel een 10 tal kilometers meer dan de B groep. Voor beide groepen is het vertrekuur 08.30 uur vanaf De Valk in Wernhout.

De C groep vertrekt hier eveneens maar dan om 09.00 uur.

De leden worden er nog aan herinnerd om hun inschrijving voor zondag 16 sept. te bevestigen voor de deelname aan het clubkampioenschap op 23 september.

17.09.2018

Weliswaar is ons wegseizoen nog niet afgelopen maar toch trokken er zondag al enkele leden het veld in om deel te nemen aan een veldtoertocht.

Voor de wegrit van de A ploeg was er zodoende wat minder belangstelling. Zij trokken met 7 man richting Gilze wat ook de bestemming was voor de B ploeg. Normaal zouden deze groepen elkaar treffen op de pauzeplaats maar bij aankomst van de B ploeg aldaar bleek dat het café gesloten was.

De B ploeg heeft daarom een alternatief gevonden met een gelegenheid aan de Chaamseweg.

Zij bereikten met 11 man deze bestemming via Strijbeek ,Chaam en het Zand onder Alphen.

Na hun stop ging het via de Slingerdreef naar Ulvenhout, Galderse Meren, Rijsbergen en Klein Zundert weer naar huis.

Voor zondag a.s. staat het Clubkampioenschap op het programma wat verreden wordt middels een tempoproef wat inhoudt dat men een traject moet afleggen tegen een van tevoren opgegeven snelheid zonder gebruik te maken van fietscomputer of horloge. Deze week ontvangen de deelnemers een bericht waarin wordt aangegeven hoe laat hun vertrektijd is en hoe laat men aanwezig moet zijn in De Valk in Wernhout.

24.09.2018

Uitgerekend voor de zondag waarop wij ons clubkampioenschap gepland hadden was daags vooraf al duidelijk dat de weersomstandigheden bar en boos zouden zijn. Derhalve werd besloten om dit evenement niet door te laten gaan en te verschuiven, zoals voorzien was, naar zondag 30 september.

Aan de van te voren ontvangen informatie zoals parkoers en starttijden verandert er niets en deze blijven dus hetzelfde. Nu maar hopen dat het zondag beter weer is. Mocht dat niet het geval zijn dan gaat het in ieder geval wel door!!!

Zijn er leden welke dan niet kunnen dan zouden we graag hebben dat men dit even doorgeeft. Ook leden welke zich nog niet ingeschreven hadden omdat zij afgelopen zondag niet zouden kunnen, mogen zich alsnog inschrijven.

Toch waren er nog verschillende leden welke het slechte weer hebben getrotseerd. Zo reden er 4 man van de A ploeg nog de rit naar het Klein Kanaal en ook waren er 5 leden welke onze veldtoertocht al hebben verkend.

01.10.2018

Nadat vorige week het clubkampioenschap moest worden afgelast vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden waren de condities afgelopen zondag ideaal te noemen. Weliswaar wat frisjes maar droog en bijna geen wind.

Door het verschuiven van de datum waren er wat minder deelnemers dan oorspronkelijk ingeschreven en van de wel aanwezigen waren er ook nog enkele leden welke het voorgeschreven parkoers niet volledig hebben kunnen afleggen.

Deze hoeven dan ook niet in spanning te zitten tot einde november wanneer bij gelegenheid van de jaarlijkse feestavond de winnaars bekend worden gemaakt.

Ondertussen zijn we weer aangeland in oktober en staan er nog enkele clubritten op het programma tot we op 21 oktober het seizoen afsluiten.

Zo zullen vanaf a.s. zondag alle groepen weer op hetzelfde tijdstip n.l. 09.00 uur vertrekken vanaf De Valk in Wernhout. De A groep heeft voor deze dag Steenbergen als bestemming op het programma staan en de B groep doet Woensdrecht aan.

 

08.10.2018

Aangeland zijnde in oktober was de belangstelling voor de wegritten afgelopen zondag maar matig.

Verschillende leden hebben de mountainbike al weer tevoorschijn gehaald en duiken weer de bossen in.

In tegenstelling dat wat het programma vermeldde voor de rit van de A groep hebben deze gekozen om de bestemming Steenbergen te veranderen in Zevenbergen dit ingegeven door de windrichting.

De B groep is via Achtmaal, Horendonk, Nispen, Heimolen naar Woensdrecht gefietst voor hun koffiestop. Hierna ging het via Hoogerheide, Huijbergen, Essen- Wildert, Nieuwmoer en Achtmaal weer huiswaarts.

Ook zondag is de vertrektijd weer 09.00 uur voor alle groepen.

Zowel de A- als B groep hebben dan Wouwse Plantage gepland als de pauzeplaats.

Op 21 oktober hebben weer de traditionele sluitingsrit van het seizoen op het programma staan. Het bestuur hoopt dan op een grote belangstelling van de leden.

15.10.2018

Daar waar vorige week de opkomst voor de wekelijkse clubrit maar matig was zorgde het prachtige nazomer weer afgelopen zondag voor een goede opkomst.

Zowel de A- als B-groep hadden Wouwse Plantage als bestemming op het programma staan waarbij aan te tekenen was dat beide groepen een geheel andere route hebben gereden en dat de B groep met 13 man het beste was vertegenwoordigd. Op de terugweg zijn enkelen van deze groep op de Rucphenseweg nog opgetreden als cowboy om een losgebroken kalf te vangen.

Voor zondag a.s. staat dan onze sluitingsrit op het programma. Alle groepen vertrekken om 09.00 uur vanaf De Valk in Wernhout doch rijden ieder een eigen route en zullen hier terugkomen rond 11 uur om het seizoen af te sluiten met de traditionele snert en worstenbrood.

Dan hebben de leden al de informatie ontvangen betreffende de feestavond. Gelieve tijdig je deelname te bevestigen.

Ook ontvangt men binnenkort de informatie voor het volgen van de cursus Verkeersregelaar welke men moet volgen om als zodanig te kunnen functioneren tijdens onze Veldtoertocht op 6 jan. 2019.

22.10.2018

De afsluiting van het officiële wegseizoen is een groot succes geworden.

Om 09.00 vertrokken de 3 groepen ieder afzonderlijk met een goede bezetting voor een korte rit om vervolgens rond 11 uur terug te keren bij het clublokaal. Hier was door onze bakker Gerard gezorgd voor lekkere worstenbroodjes en is er ook van de snert genoten. Leuk was dat enkele leden welke door omstandigheden niet aan fietsen zijn toegekomen dit jaar hier ook hun opwachting maakten.

Inmiddels is ook het klassement opgemaakt van de aanwezigheidscompetitie. De uitslag hiervan zal bekend worden gemaakt tijdens de feestavond op 24 november.

Ofschoon het seizoen er dus op zit betekent dat niet dat er tijdens de wintermaanden niet meer gefietst zal worden. In tegendeel. Zo zijn al verschillende veldtoerders actief geweest.

En zij openen zondag a.s dan ook hun winterseizoen middels deelname aan de veldtoertocht van de overburen De Trappistentrappers.

En ook op de weg zal er tijdens de winterperiode gewoon gefietst worden. Vertrektijd hiervoor is altijd om 09.00 uur vanaf ons clublokaal De Valk in Wernhout.

Ter plaatse zal gekeken worden of er in verschillende groepen gefietst zal worden of dat men het beperkt tot een groep.

Nogmaals aan onze leden het verzoek om z.s.m. de cursus voor verkeersregelaar te volgen. Heeft men problemen hiermee geef dat even door dan aan een van de bestuursleden zodat wedan kunnen meehelpen.

 29-10-2018

Voor de eerste winterritten van dit seizoen was begrijpelijk wat minder belangstelling om de weg op te gaan. Bovendien deed de temperatuur en de wind al denken of we in de echte winter waren.

Voor de wegritten waren er voor de B en C ploeg respectievelijk 7 en 6 leden welke zich om 09.00 uur verzamelden bij De Valk.

De B ploeg heeft een rit gemaakt van ca. 70 km. Met als koffiestop Gilze.

Aan de veldtoertocht van onze zustervereniging De Trappistentrappers hebben heel wat leden van onze vereniging deelgenomen en aan de binnengekomen berichten hebben ze zich na afloop nog uitstekend geamuseerd.

Voor zondag a.s. kunnen de “wegrenners” weer om 09.00 uur terecht bij De Valk. Ter plaatse wordt beslist hoe en waar er naar toe gefietst wordt.

Op de veldtoertochtkalender staan voor a.s. zondag 2 ritten geprogrammeerd n.l. in Roosendaal en in Terheyden. Vooralsnog gaan onze leden naar Terheyden. Zij spreken onderling af voor het vervoer daar naar toe.

05.11.2018

Op de eerste zondag van november kon de winterkleding al uit de kast worden genomen. Dat belette onze leden niet om actief te zijn op de fiets.

Op de eerste plaats waren de veldtoerders al vroeg vertrokken naar Terheyden om daar met 11 man te gaan deelnemen aan een hele mooie tocht. Ook waren er op 1 november, een vrije dag in Belgie,   al enkele van hen gaan deelnemen in Weelde.

En ook voor de wegritten was de belangstelling goed te noemen. Zo vertrok de B ploeg met 10 man voor een rit welke hen via de Wouwse Tol, Klaverenvelden naar Trapke Op onder Huijbergen voerde om daar een koffiestop te nemen. Naar huis via Wouwse Plantage, Nispen en Schijf.

Voor zondag a.s. hebben de veldtoerders Ossendrecht op het programma gezet. Onderling wordt weer het vervoer en tijdstip van vertrek geregeld.

En voor de wegritten wordt er weer om 09.00 uur door de andere groepen vanaf De Valk vertrokken.

Dan nog even aandacht voor de deelname aan de feestavond op 24 nov. Degenen die zich nog niet aangemeld hebben kunnen dat nog tot uiterlijk 18 november doen.

12.11.2018

De regenval van zaterdagnacht was waarschijnlijk de oorzaak dat de belangstelling om de fiets uit de schuur te halen niet zo groot was bij onze leden.

Zo meldden zich in totaal maar 8 leden van de B en C groep zich om hun ritje op de weg te maken. Zij besloten dan ook om gezamenlijk hun rit te rijden onder toch nog een aangename temperatuur maar met wel veel wind.

Onze veldtoerders waren ook niet met zo’n groot aantal present dan vorige week. Zij hebben met 7 man deelgenomen aan de veldtoertocht in Ossendrecht.

Voor zondag hopen we weer om met meerdere leden actief te zijn. Dat kan op de weg door om 09.00 uur aanwezig te zijn bij De Valk in Wernhout en in het veld door deelname aan de veldtoertocht in Galder.

Degenen welke aan de veldtoertocht willen deelnemen spreken onderling het vervoer af hoe en laat zij naar Galder vertrekken.

19.11.2018

Onze veldtoerders waren dit weekend op beide dagen actief. Op zaterdag hebben 4 man deelgenomen aan de veldtoertocht in Minderhout en op zondag waren 9 man naar Galder getrokken om daar deel te gaan nemen aan de veldtoertocht georganiseerd door Fietsclub Kees van Boxel in samenwerking met Sporting Oekel.

Voor de wekelijkse clubrit op de weg stonden er om 09.00 uur totaal 11 man klaar. Na wat verwarring hebben deze leden van de B en C groep toch samen hun ritje gereden met de Bostella in Essen Hoek als koffiestop.

Op zaterdag a.s. hebben wij dan ons jaarlijks teerfeest. Het belooft een succes te worden gezien het aantal aanmeldingen hiervoor. Tijdens deze avond zullen ook de uitslagen van de Aanwezigheidscompetitie en van het Clubkampioenschap bekend worden gemaakt.

En indien zondagmorgen voldoende gerecupereerd is er weer de mogelijkheid om deel te nemen aan de wegrit. Vertrek hiervoor om 09.00 uur bij De Valk. En de veldtoerders kunnen kiezen tussen Prinsenbeek, Nieuwmoer en Woensdrecht.

26.11.2-18

Tijdens de goed bezochte feestavond op zaterdag in ons clublokaal De Valk in Wernhout werden de uitslagen bekendgemaakt van de Aanwezigheidscompetitie en het Clubkampioenschap.

Na eerst te hebben genoten van een voortreffelijk buffet werd eerst de uitslag van het Clubkampioenschap bekendgemaakt. Dit kampioenschap werd verreden als tempoproef waar bij de deelnemers aan een vooraf door hen zelf gekozen snelheid een parkoers van deze keer ca. 42 km. moesten afleggen met onderweg 2 controles. Voor elke seconde welke men te hard of te zacht had gereden werd een strafpunt toegekend. De uitslag was als volgt:

1, Arjan Schrauwen               55 strafpunten

  1. Johan van Aert                   99 strafpunten
  2. Co Pijpers                          104 strafpunten
  3. Rinus Wirix                       106 strafpunten
  4. André Woestenberg       113 strafpunten.

Er waren 25 deelnemers waarvan 2 onderweg een controlepost hebben gemist.

Helaas was de clubkampioen niet aanwezig door familieomstandigheden maar is hem de wisselbeker de volgende dag overhandigd.

Dat we momenteel in de lift zitten met de deelname aan onze clubritten blijkt uit de uitslag van de Aanwezigheidscompetitie. Er waren 36 ritten welke meetelden voor dit klassement. Ende uitslag was: 1. gelijk: J. Kustermans, H. Mertens en C. Pijpers met 36 ritten

  1. gelijk: J. Bakkers, A. Kuijstermans en K. Hereijgers met 35 ritten.

Totaal werden er 33 leden opgenomen in het klassement welke tenminste meer dan 5 ritten aanwezig zijn geweest.

Ofschoon er tot na middernacht nog doorgevierd werd waren er zondag toch nog een aantal dapperen welke de fiets van stal hebben gehaald. Of er op de weg gereden is niet bekend maar onze veldtoertochtrijders hebben nog met 8 man aan de Veldtoertocht in Nieuwmoer deelgenomen. Overigens op zaterdag waren er ook nog 4 man naar St. Job in ’t Goor geweest om daar deel te gaan nemen aan de Veldtoertocht.

Voor komende zondag wordt er weer op de weg gefietst. Om 09.00 uur wordt er aan ons clublokaal De Valk in Wernhout vertrokken.

Onze mannen welke het veld ingaan trekken naar Rucphen om daar deel te gaan nemen aan de jaarlijkse Veldtoertocht. Onderling wordt de tijd van vertrek en de wijze van vervoer afgesproken.

03.12.2018

De hevige regenval van zondag zal voor veel van onze leden de reden zijn geweest om de fiets binnen te laten.

Of er nog dapperen zijn geweest die op de weg hun kilometers wilden maken, is onbekend.

Wel waren er 8 diehards die het slechte weer hebben getrotseerd en welke hebben deelgenomen aan de Veldtoertocht in Rucphen.

Helaas heeft een van hen de tocht niet kunnen volbrengen door een valpartij waarbij hij een enkel- en voetbreuk heeft opgelopen. Daniël vanaf deze plaats beterschap.

Laat ons hopen dat het a.s. zondag beter weer is zodat wij weer de weg op kunnen. Zoals altijd vertrekken wij voor de wegrit om 09.00 vanaf De Valk in Wernhout.

Onze “boswachters” gaan zondag deelnemen aan de Veldtoertocht in Ulicoten. Zoals gebruikelijk wordt het vertrekuur en wijze van verplaatsing onderling geregeld.