Van 9 t/m 11 juni 2017 hebben een twaalftal leden van onze club een fantastische fietstocht gehad naar Jabbeke in België. Op  vrijdagochtend zijn ze, na een uur gewacht te hebben, toch in de regen vertrokken. Later op de dag zou het mooier weer worden hetgeen ook klopte want rond een uur of elf klaarde het op, doch daarna toonde zich een zeer sterke tegenwind. Via Huijbergen Zeeland in naar Vlissingen, pontveer naar Breskens, en daarna door de duinen met heel heel veel wind via Sluis en Brugge naar Jabbeke. Hier kon worden genoten van rust, verfrissing en een stevige maaltijd. De kok wist van wanten, hij was zelf ook een fervent fietser.

Op zaterdag een prachtige rondrit door het West-Vlaamse land waar steden als Ieper en Diksmuide werden bezocht. Genieten van de zon en het landschap waarbij ook nog enige cultuur gesnuifd werd van de 1e wereldoorlog.

Zondag richting huiswaarts, primair door het prachtige centrum van Brugge, deels door Zeeuws-Vlaanderen en via Antwerpen, Ekeren en Kalmthout naar de thuisbasis Wernhout. Het geheel werd afgesloten met een drankje en een buffet.

Ondanks vijf lekke banden, een dag met regen en heel veel wind, is het een prachtig fietsweekend geworden waarin in totaal 430 kilometer werd afgelegd.

 

 

Fietsweekend Jabbeke (België)